У зеленій зоні, яку николаевцы облаштували власними силами, хочуть встановити магазин-кафе

Коментарi:

Питання виноситься на розгляд депутатів міськради

У Миколаєві в районі будинку №222 по вулиці Троїцькій назріває конфлікт. Жителі району дізналися, що тут в зеленій зоні, яку вони самі облаштували, хочуть побудувати торговий комплекс з літнім майданчиком.

Сквер в цьому місці з'явився на місці колишнього звалища. Городяни домоглися, щоб її вивезли. А потім на суботнику висадили тут молоді деревця. Завдяки ініціативі жителів, ОСББ і за підтримки Агентства розвитку Миколаєва встановили освітлення і камери відеоспостереження, з приходом гарної погоди в планах встановити лавки.

«У нас була мета створити невеликий "оазис" серед кам'яних "джунглів» і ми впевнено до неї йшли", – написав Максим Коваленко, депутат міськради і один з тих, хто живе в будинку на Троїцькій.

І ось люди дізналися, що землю під їх сквером збираються виділити під будівництво торгового павільйону з літнім майданчиком загальною площею в 2100 квадратних метрів.

«Я відкриваю сайт міськради і бачу, що праці місцевих жителів хочуть забудувати магазинчиком. Мені страшно від того, що це вже стає звичайною картиною. Ні, щоб викуповувати зруйновані будівлі і відновлювати, наші «інвестори» знову лізуть в зелені зони. Дістати. Спочатку сквер біля автовокзалу, потім сквер чорнобильцям, потім Урбан-парк на Херсонському, і зараз вже наш міні-сквер на Троїцькій!» ,- обурюється Максим Коваленко.

Він звернувся до колег-депутатів: «Прошу членів земельної комісії утриматися від голосування з даного питання, і не віддавати зелену зону по вул.Троїцькій, 222» інвесторам " в оренду для будівництва чергового магазину-наливайки. Люди вам цього не пробачать! А "інвестори" нехай йдуть далі з Богом. Шукайте не легкий шлях, а правильний!»