У Миколаєві за борги окремих мешканців відрізали від води багатоповерхівку на 180 квартир

Коментарi:

Борг будинку перед "Николаевводоканалом" перевищив 283 тисячі гривен

Вчора, 24 січня, в Миколаєві відключили від водопостачання 4-під'їзну дев'ятиповерхівку на 180 квартир.

Борг цього ОСББ за адресою вулиця 3-я Слобідська, 56 за послуги водопостачання становить 283 382 гривні. Причому, деякі власники квартир накопичили заборгованості в 10-16 тисяч, а є і «космічні» 44500 гривень.

У "Николаевводоканале" повідомили, що цей будинок попереджали неодноразово і вже кілька разів погрожували відключенням. У 2018 році був укладений договір реструктуризації, який не виконується. ОСББ продовжує накопичувати борги, не оплачуючи весь обсяг спожитих послуг.

"Такий борг і таке ставлення до оплати послуг ставить під загрозу стійку роботу підприємства. Глава ОСББ з серпня попереджена про те, що адреса внесена в графік відключень, але не зробила нічого, щоб цього уникнути», – повідомили в «Николаевводоканале».

Однак сама глава будинку стверджує, що ніяк не може вплинути на боржників. А волати до совісті людей, які не платять роками, не особливо дієво.

Мешканці, приблизно оплачують комуналку (а таких в будинку більшість) обурюються і кажуть, що «Николаевводоканал» відмовив сумлінним платникам з цього ОСББ у відкритті індивідуального особового рахунку. І тепер вони ж і стали заручниками ситуації і несуть солідарну відповідальність.

Комунальники в свою чергу заявляють, що активізують радикальну роботу з боржниками. І зараз вони мають на це повне право. Так як заборона на відключення і нарахування пені за комунальні послуги діяла тільки в «червоних» карантинних зонах.

"Зараз ми знаходимося в» жовтій зоні" карантинних обмежень, що дає нам право відключати борги. Просимо не доводити ситуацію до відключення і суду. Не живіть за рахунок тих, хто сумлінно ставиться до своїх обов'язків споживача», – підкреслили в «Николаевводоканале».