27 січня на сесії міської ради може прояснитися доля МФК «Миколаїв»

Коментарi:

МФК «Миколаїв» досі не переданий в комунальне управління мерії – для перетворення клубу необхідно в сесійний зал ще раз винести проект рішення з правками в статуті.

Про це розповіла директор Громадської спілки «МФК «Миколаїв» Марина Гришина журналістам UA-Футбол. Вона акцентувала увагу на те, що новий проект рішення готують на сесію 27 січня.
Нагадаємо, 21 жовтня Миколаївська міська рада прийняла рішення про створення КП, затвердили статут цим же рішенням. Планувалося робити так, щоб це комунальне підприємство було наступником громадської спілки, щоб столітня історія клубу не переривалася.
"Я контактувала з працівниками міськради, вони сказали, що директора призначають, він реєструє підприємство, і далі розробляється штатний розклад, КП наповнюється співробітниками і так далі. Вже в процесі, коли готові були йти і реєструвати, з'ясувалося, що реєструє КП тільки мер, а він, як відомо, близько двох місяців був на лікарняному. Два тижні тому документи були подані на реєстрацію юрособи. В результаті отримали відмову, так як в статуті не прописана сума статутного капіталу. Зараз ми на тому етапі, на якому були 21 жовтня», – каже Марина Гришина.
Ситуація критична-команда ще не сформована, трансферне вікно буде відкрито з 31 січня по 2 березня, але фінансування досі немає.
"Потрібно вже збирати команду. Ми селекційний збір планували провести ще в грудні, він не відбувся через відсутність фінансування. Потім планували 10 січня зібрати команду. Перший матч мають грати 18 березня з командою»Таврія Сімферополь".
Якщо чекати реєстрації КП, фінансування, то команда може фізично не встигнути підготуватися. З гравцями, як відомо, розірвали контракти 17 листопада, але з умовою, що при реєстрації комунального підприємства з'явиться можливість знову їх взяти на роботу. Все зависло. У попереднього спонсора, який фінансував команду останні сім років, це завод» Екватор", немає можливості. Порушується спадкоємність, якщо зараз нічого не вийде, то історія клубу переривається», – підсумувала Марина Гришина.