Сонячні електростанції мережевого типу, переваги і недоліки

Що ж таке сонячна електростанція - це інженерна конструкція яка виробляє електроенергію від сонячного випромінення.

Сонячні електростанції бувають трьох основних типів:

  • автономні ( Працюють тільки з акумуляторами, і там де немає електромережі );
  • з підключенням до мережі але при цьому з можливістю автономної роботи;
  • мережеві ( працюють тільки з домашньою електромережою ).

Найбільш цікавим типом сонячної електростанції - є мережева сонячна електростанція. Її головна особливість та перевага заключається у тому, що вироблену електроенергію якщо її є в надлишку можна продавати за спеціальним "зеленим тарифом" енергопостачальним компаніям.

Результат пошуку зображень за запитом "сес зелений тариф"

Невикористана енергія знов повертається до мережі, тим самим немає надлишкових втрат електроенергії.

Переваги та недоліки сонячних електростанцій мережевого типу:

Переваг такої станції значно більше ніж недоліків. До головних переваг слід віднести:можливість не лише економії на електропостачанні, а й додатковий дохід, коштом накопичення енергії в акумуляторі та можливості її реалізації;наявність електроенергії навіть при аваріях на станціях, так як використовується накопичена енергія в акумуляторах;екологічність сонячних установ, відсутність шкоди для навколишнього середовища;довготривалість використання сонячних модулів та акумулятора, середній час експлуатації складає порядка 25 років;безкінцевість запасів сонячної енергії, принаймні найближчий мільярд років вона незакінчиться.

Як будь-яке обладнення, сонячні станції мають свої недоліки, серед них:високі фінансові затрати на встановлення соняної станції, у частності акумулятор та сонячні модулі;мінливість енергії, так вона залежить від кількості сонячного світла. При цьому мережевий тип має перевагу над іншими у тому, що енергія накопичується у акумуляторі і дає можливість використання навіть у похмурі дня;у зимній час сонячні модулі потрібно чистити від сніга.

Де купити обладнення для сонячної електростанції?

Компанія "Правильне електроживлення" пропонує вам великий вибір обладнання для сонячних електростанцій з гарантією якості. Наші спеціалісти допоможуть вам визначити потребу, вибрати потрібне обладнання, прорахувати річну виробітку, а також ми пропонуємо монтаж і обслуговування сонячних станцій по всій Україні. Співпраця з нашою компанією - це гарантія якості та безпеки для Вашого дому!