На Николаевском направлении враг стрелял из ствольной артиллерии и минометов, обустраивал передовые позиции, – сводка Генштаба ВСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 11 травня.

Триває 77 доба героїчного протистояння українського народу.

Противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні. Найбільша активність окупантів надалі спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.
На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив.
Зберігається загроза завдання з території Білорусы ракетних та авіаційних ударів.
У прикордонних з Україною областях ворог нарощує систему протиповітряної оборони.
На Харківському напрямку противник наступальних дій не проводив. Підрозділи окупантів перейшли до оборони з метою уповільнення темпу наступу наших військ. В ході успішних дій звільнено селище Питомник Дергачівського району.
На Слов’янському напрямку основні зусилля ворог зосереджував на створенні умов для відновлення наступу.
На переважній більшості тимчасово зайнятих територій Харківської області окупанти здійснюють подавлення мережі стільникового зв’язку. Місцеві жителі багатьох населених пунктів залишатися без електроенергії та води. Виїзд на територію підконтрольну Україні окупантами заборонений.
На Донецькому напрямку основні зусилля противника зосереджуються на отриманні повного контролю над Рубіжним та наступу в напрямку Лимана. Ворог намагається утримати позиції на правому березі річки Сіверський Донець. Також готує наступ на Курахове та Новопавлівку.
На Бахмутському напрямку окупанти продовжують артилерійські обстріли в районі Світлодарська та Троїцького. Противник провів штурмові дії у напрямках на Оріхове та Тошківку, успіху не мав.
В Маріуполі основні зусилля ворога зосереджуються на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. Противник завдає артилерійських та авіаційних ударів.
На Криворізькому та Миколаївському напрямках ворог активних бойових дій не проводив. Стріляв зі ствольної артилерії та мінометів, проводив інженерне обладнання передових позицій.
В Чорноморській та Азовській морських зонах корабельні угруповання противника виконують завдання ізоляції районів бойових дій та ведення розвідки. Окупанти завдають ракетних ударів по важливих об’єктах інфраструктури України, надають підтримку сухопутним військам на приморському напрямку та блокують цивільне судноплавство.
Ворог продовжує зазнавати втрат, він дезорганізований та деморалізований. Військовослужбовцям окремих підрозділів повідомили про неможливість ротації до кінця терміну проведення так званої “спеціальної операції”.