Норвезька компанія Scatec зобов‘язалася відремонтувати дорогу в селі Прогресівка Миколаївської області

Комментарии:

Норвезька компанія Scatec, що будує сонячну електростанцію у Прогресівці, вважає, що підтримка діалогу із локальними громадами – це запорука встановлення хороших стосунків із людьми, які живуть поблизу її об’єктів, або ж і є частиною її команди.

Саме тому, окрім коштів, які Scatec щорічно виділяє на соціальні проєкти, компанія прагне завжди бути в курсі останніх подій і виконувати обіцянки дані громаді. Як от, наприклад, забезпечення належного асфальтного покриття на відрізку дороги Златоустове-Прогресівка, відсутність якого створювала дискомфорт для місцевих мешканців, тож у Scatec зобов’язалися виправити цю ситуацію.

Із метою створення сприятливих умов для переїзду ділянки дороги, що з’єднує населений пункт Златоустове та дорогу загального користування Прогресівка-Краснопілля, 1 червня було розпочато роботи з будівництва переїзду через яр і відновлення автомобільного покриття. Попередньо представники компанії зустрілися із Олегом Деркачем, директором Тилігульського регіонального ландшафтного парку, із метою отримання необхідних даних і рекомендацій від геологів щодо рекультивації пошкоджених ділянок рослинного покриву ґрунту. Висадку степових трав та мульчування буде здійснено одразу після закінчення усіх робіт, орієнтовні терміни виконання яких заплановано на 9 серпня 2021р. Якщо не виникне затримок пов’язаних із несприятливими погодніми умовами, дорога та місток будуть відкриті для загального користування вже з 10 серпня.

Соціальна складова відіграє дуже важливу роль у діяльності Scatec. Компанія щорічно організовує та фінансує соціальні проєкти покликані покращити такі 4 сфери: медицина, освіта, лідерство та інфраструктура. Щодо останнього, то компанією вже було витрачено 8.7 мільйонів гривень на ремонт доріг в Миколаївській та Одеській областях. Тісна співпраця підтримується з Тилігульським регіональним ландшафтним парком у здійсненні екологічних проектів, як от екологічні загорожі для гніздування птахів чи освітні ініціативи у нещодавно збудованому будиночку для спостереження за птахами. А також, на запит громади, вже цьогоріч у Прогресівці буде здійснено ремонт місцевого клубу, що дозволить створити основу для подальших освітніх проектів, як от, наприклад, клуб робототехніки, який Scatec підтримує на Черкащині.