Дотримання правил електробезпеки збереже ваше здоров'я та життя

Комментарии:
Серед населення, з різних причин, найчастіше через неуважність та необачність самих людей, трапляються випадки електротравм від ураження електрострумом, нерідко, на превеликий жаль, зі смертельним наслідком.
За несприятливих погодних умов значно підвищується загроза обриву дротів повітряних ліній електропередачі, що спричиняє серйозну небезпеку для життя та здоров'я людини. Діти, граючись, вилазять на дерева, на які може впасти обірваний дріт, чим наражаються на смертельну небезпеку. Дитячий електротравматизм взагалі посідає найвищу сходинку в цій сумній статистиці. Трапляються випадки, коли діти без нагляду дорослих розважаються  на територіях підстанцій, трансформаторних пунктів, відчиняють електрошафи. А там і до лиха недалеко.
Проникнення сторонніх осіб у діючі електроустановки завжди становить загрозу для життя, небезпечним є навіть наближення до опор повітряних ліній електропередачі.
З метою профілактики електротравматизму рекомендуємо дотримуватись основних вимог правил охорони електричних мереж. А саме:
- не наближатися до обірваного дроту ближче, ніж за 8 метрів, та не торкатися його - дріт може бути під напругою;
- про виявлені пошкодження ліній електропередачі повідомити чергового диспетчера філії ПАТ «Миколаївобленерго» міста Миколаєва за тел. 49-13-10;
- забороняється проникнення сторонніх осіб на територію енергоустановок, самостійне відчинення дверей шаф електроустановок;
- забороняється самовільне виконання ремонтних робіт в електроустановках;
- забороняється саджати дерева та інші багаторічні рослини в охоронних зонах ліній електропередачі.
Контроль за виконанням правил охорони електричних мереж здійснюється енергопідприємствами.
Енергопідприємства мають право припиняти або обмежувати електропостачання споживачів, які порушили правила.
Відновлення електропостачання здійснюється після усунення порушень та відшкодування підприємствам, що експлуатують електричні мережі, заподіяних матеріальних збитків, а також вартості робіт із увімкнення до електромережі (п. 23 правил охорони електричних мереж).
Шановні миколаївці, дотримуючись застережних заходів під час користування електроенергією, ви зберігаєте своє здоров'я і життя!

Філія ПАТ «Миколаївобленерго»
м. Миколаєва