Заява про намiри одержання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу приватного пiдприємства «Гротек»

Комментарии:
Ця інформація наводиться у рамках розробки документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферу, для одержання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел приватного підприємства «Гротек».
ПП «Гротек» розташоване на північній околиці міста Миколаєва по проспекту Героїв Сталінграда, 117, у промисловій зоні. На території підприємства проходять технологічні процеси, пов'язані зі зберіганням та переробкою (очищенням) насіння соняшнику. Підприємство межує з усіх боків із промисловими об'єктами, санітарно-захисна зона витримана.
На атмосферне повітря найбільший вплив має основне виробництво підприємства - зернопереробне виробництво, але можна стверджувати, що цей вплив є незначним.
Величини обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів визначені на підставі проведеної інвентаризації викидів. Загальний обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від 6 стаціонарних джерел підприємства становить 0,0146 т/рік (речовини у вигляді суспендованих твердих частинок).
Проведено аналіз відповідності фактичних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємства із затвердженими нормативами на викиди та пороговими значеннями викидів, згідно із законодавством України. В результаті проведеного аналізу зроблені висновки, що джерела викидів забруднюючих речовин, розміщені на підприємстві, не здійснюють наднормативного забруднення атмосферного повітря, що підтверджується проведеними розрахунками величин викидів; тобто наднормативних викидів забруднюючих речовин від існуючих джерел даного підприємства немає.
Документи, що обґрунтовують об'єми викидів для одержання дозволу на викиди від стаціонарних джерел ПП «Гротек», розроблені відкритим акціонерним товариством «Інпроектсервіс» і проходять стадію розгляду в органах міністерства охорони здоров’я й мінприроди України.
Усім зацікавленим особам і організаціям з даного питання звертатися до управління охорони навколишнього природного середовища департаменту ЖКГ за адресою: 54030, м. Миколаїв, вул. Адмірала Макарова, 7, тел. 36-12-98.