Пластикові контейнери для відходів: вирішуємо важливі мікрологістичні задачі разом з «Нормак»

Щиро дякуємо компанії «Нормак»
за корисний матеріал.

У закладах громадського харчування чистота кухні, цехів та підсобних приміщень знаходиться в пріоритеті. Вона не менш важлива, ніж якість страв та безпека відвідувачів. Тому вибір ємностей для відходів потребує особливої уваги.

Такі контейнери — це частина важливого мікрологістичного ланцюга зі зберігання і транспортування відходів.

Які бувають контейнери для відходів?

Найчастіше контейнери для відходів ємності роблять з металу або пластику. Обидва матеріали задовольняють основним вимогам в галузі HoReCa. Вони:

  • легко миються;
  • можуть оброблятися дезінфікуючими розчинами;
  • не вбирають запахи.

Баки для харчових відходів з кришками — компанія «Нормак»
Кришка для ємностей для
харчових відходів — обов´язкова

Баки можуть бути циліндричної або прямокутної форми. Рідше зустрічаються настінні (напівкруглі) варіанти або контейнери для кутового розміщення.

Наявність кришки для таких контейнерів є обов’язковою. Кришка закриває відходи від сторонніх очей та перешкоджає поширенню запахів і мікробів. Важливо, щоб вона герметично закривалася. До речі, кришка може бути частиною «конструкції» та відкриватися за допомогою педалі, або бути окремим елементом і поставлятися окремо.

У чому переваги пластика перед металом?

Металеві ємності для сміття — міцні. Їх неможливо розбити. Але якщо не кидати баки навмисне, то цей момент перестає бути принципово важливим, оскільки поліпропіленові контейнери також достатньо міцні. Вони цілком здатні витримати суворі умови закладів HoReCa: волочіння по підлозі, різкі переміщення і т.п.

Але при цьому на поліпропіленових контейнерах:

  • не утворюються вм’ятини;
  • не помітні подряпини.

До того ж вони легше і зручніше в транспортуванні, ніж метал.

Ще один плюс: циліндричні ємності з поліпропілену легко штабелюються і не займають багато місця в складеному вигляді.

Ємності з якісного пластику підходять для закладів з великою завантаженістю. Їх головні переваги — ударостійкість та простота в догляді

Які повинні бути ручки у бака для харчових відходів?

Наявність ручок у бака для відходів є принциповою, особливо якщо ємність доведеться часто переміщати. Щоб через велику вагу переповненого бака ручки не зламалися, варто обирати поліпропіленові контейнери з суцільнолитими ручками.

Кришка контейнера для відходів стримає неприємний запах та зховає відходи від сторонніх поглядів
Кришка контейнера для відходів стримає неприємний запах та зховає відходи від сторонніх поглядів

Все про контейнери з педаллю

Дуже зручно, коли кришка контейнера для відходів відкривається без допомоги рук.

Завдяки такій конструкції:

  • руки співробітників залишаються чистими;
  • вдається уникнути поширення мікробів.

Ємність з педаллю до того ж дозволяє заощадити час на відкривання / закривання кришки.

Поліпропілен — це ідеальний матеріал для таких баків, оскільки кришка закривається безшумно. Поверхня педалі не має ковзати, це гарантує максимальну зручність використання. Кришка в таких контейнерах прилягає щільно, утримуючи неприємні запахи всередині ємності. Прямокутна форма зручно розміститься в кутку і не займе багато місця. А коли справа дійде до мийки, Ви оціните скруглені кути і гладку поверхню, яка легко відмивається.

Найпопулярніші об`єми прямокутних контейнерів з педаллю: 30, 45, 68 або 87 літрів. Їх можна розмістити на кухні, в підсобному приміщенні та інших виробничих зонах. Контейнери з педаллю ідеальні для розміщення поруч з раковиною, коли посуд миється вручну. З ними можна максимально швидко видаляти залишки продуктів з тарілок.

Важливі особливості використання контейнерів для відходів

Використовуйте простір доцільно

Об’єми баків для відходів в середньому варіюються від 30 до 120 літрів. Чим більше ємність, тим більше місця вона займе на кухні або в цеху. Оцінюйте, наскільки доцільно ставити в маленькому приміщенні великий контейнер.

Обирайте якісні сміттєві пакети

Неприємно, коли тонкий сміттєвий пакет розривається в самий непідходящий момент. Щоб цього не сталося, обирайте міцні і якісні пакети. До речі, в деяких моделях контейнерів для сміття передбачені зручні фіксатори для пакетів.

Для легкого транспортування

Переміщувати контейнер, повний відходів, — сумнівне задоволення. Якщо обираєте модель без коліс, звертайте увагу на посилене дно: таку ємність можна сміливо волочити по підлозі. Але краще, звичайно, придбати бак на колесах.

Підставка на колесах — зручне рішення для транспортування переповненого бака

Допомога спеціалістів у сфері HoReCa

Спеціалісти «НОРМАК» більш 15 років підбирають різним компаніям обладнання для кухонних виробництв різних типів та масштабів. Тому вони мають чітке уявлення про те, яким має бути якісне, функціональне та довговічне устаткування на професійній кухні. У компанії Нормак ви отримаєте кваліфіковану допомогу у виборі контейнерів для відходів та іншої корисної продукції для вашого підприємства.

Контакти компанії «Нормак»

Сайт: https://normak.com.ua

Телефон: 044 383-59-50, 068 564-58-52, 066 055-18-99

Адреса: вул. Робоча 89, м. Дніпро, 49008, Україна

E-mail: info@normak.com.ua

Читайте також: Меламіновий посуд — у чому вигода супермаркету та кафе. Зясовуємо разом зі спеціалістами Normak.com.ua


Статтю підготовлено до публикації
в Бюро Iдей Slav.ua

Ideas Bureau Slav.ua — комплексне просування вашого бізнесу в Iнтернеті. Надійно. Професійно.