Проект решения о роспуске исполкома появился на сайте Николаевского горсовета

Комментарии:

Депутат считает, что неполноценные заседания в телефонном режиме нарушают закон и регламент

На сайте горсовета опубликован поданный депутатом Сергеем Исаковым проект решения Николаевского горсовета «Про розпуск виконавчого комітету Миколаївської міської ради» (файл s-gs-133).

В Пояснительной записке к проекту решения он указал:

«Діяльність виконавчого комітету Миколаївської міської ради не відповідає вимогам Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту Миколаївської міської ради VII скликання.
Зокрема, 01.07.2019 проводилось позачергове засідання виконавчого комітету «в телефонному режимі», під час якого розглядався проєкт рішення: «Про перерозподіл видатків бюджету на 2019 рік у межах загального обсягу бюджетних призначень та внесення змін по об’єктах, головним розпорядником яких є департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, та внесення доповнень до рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 25.01.2019 № 66 «Про затвердження переліку об’єктів по головних розпорядниках коштів».
Пунктом 4.13 Регламенту виконавчого комітету Миколаївської міської ради, затвердженого рішенням виконкому міської ради від 22.11.2013 №1058, передбачено, що «Проекти рішень, що вимагають оперативного вирішення, з дозволу міського голови, а в разі його відсутності з поважних причин, – посадової особи, яка здійснює його повноваження, можуть бути прийняті в робочому порядку шляхом 100-відсоткового опитування членів виконавчого комітету за умови їхнього погодження не менш ніж двома третинами членів виконкому від загального його складу».
За результатами голосування за вищезазначений проект рішення голосів «ЗА» - 16, «ПРОТИ» - 4, «УТРИМАВСЯ» - 1. Член виконавчого комітету Садиков О.В. у голосуванні участь не брав. За інформацією посадових осіб виконавчого комітету зв’язок з Садиковим О.В. був відсутній.
Проте, не зважаючи на те, що не усі 100 відсотків членів виконавчого комітету були опитані, рішення виконавчого комітету від 01.07.2019 №705 було прийнято, що не відповідає Регламенту виконавчого комітету Миколаївської міської ради VII скликання.
Регулярне порушення чинного законодавства та Регламенту виконавчого комітету Миколаївської міської ради VII скликання стало підставою для розробки проекту рішення «Про розпуск виконавчого комітету Миколаївської міської ради».