Основне правило вибору юристів для юридичного обслуговування

скласти договір в рамках юридичного обслуговування

«Приватний юрист. Складаю всі види договорів» – ви теж бачили такі оголошення? Вас ніщо в них не бентежить?

Особисто мене такий фахівець дуже бентежить – ділиться думкою адвокат компанії "Альва Прайвесі" по юридичному абонентському обслуговуванню в Києві.

Юристи зі складання договорів "широкого профілю"

Таке оголошення – це приблизно те ж саме як «Приватний перекладач. Роблю переклади всіма мовами світу» або «Приватний викладач. Навчаю грі на всіх музичних інструментах», чи «Приватний майстер. Ремонтую все: від чайників до космічних кораблів». Вам теж стало смішно?

Логічно, що одна людина не може бути експертом у всьому відразу: і всі мови знати не може, і на всіх інструментах грати, і лагодити все, без винятку. Але ось складати всі види договорів, судячи з оголошень, готовий кожен другий юрист. І в цьому проблема. Проблема для клієнта такого юриста, зрозуміло.

Проблема вибору спеціаліста з обслуговування

Для того, щоб юридично грамотно скласти договір і комплексно захистити інтереси свого клієнта недостатньо скачати з Інтернету якийсь шаблон і виправити в ньому пару пунктів. Для якісної підготовки договору в першу чергу важливо глибоко знати специфіку тієї галузі права, якій стосується договір, особливо судової практики. Саме в цьому полягає суть професійного юридичного обслуговування.

Без знання і розуміння судової практики неможливо скласти якісний договір, який би мінімізував можливі ризики клієнта. Оскільки в разі виникнення будь-якої спірної ситуації, цілком ймовірний судовий розгляд. А відповідно, потрібно знати вже існуючі рішення судів, щоб не припуститися помилки, яка може обернутися істотними фінансовими витратами.

Кого ж обрати для юридичного обслуговування?

Будь-який експерт точно знає, в якій області він експерт. Якщо на питання «в якій області ви експерт?» ви чуєте у відповідь «я – експерт з господарського права» або «я – експерт з інтелектуального права», то, скоріш за все, такій людині можна довірити скласти договір, що стосується названої ним галузі. Якщо ж вам відповідають щось на зразок «я розбираюся у всіх галузях», то, мабуть, краще пошукати іншого фахівця або звернутися в адвокатську компанію.

Адвокатська компанія – це спільнота експертів з різних галузей права, здатних надавати якісне абонентське юридичне обслуговування по багатьом напрямкам. Відповідно, вашим питанням займеться саме профільний експерт (якщо такий є). Якщо ж необхідного фахівця в компанії немає (наприклад, по аерокосмічному праву), то така компанія, цінуючи свою репутацію, відмовиться від надання вам послуг або порекомендує компанію-партнера, де такий фахівець є.

За матеріалами: Адвокатського об'єднання "АЛЬВА ПРАЙВЕСІ".