Представники ЮУАЕС успішно виступили на XVI міжнародному спортивному фестивалі

Комментарии:

Представники Южно-Українського енергокомплексу в складі збірної ДП НАЕК «Енергоатом» успішно виступили на XVI міжнародному робітничому фестивалі.

Змагання з 20-ти видів спорту за участі 1400 учасників - 38 команд з 11 країн світу -відбулися 6-9 червня в Болгарії у курортному комплексі Албена.

До збірної команди Енергоатома увійшли представники чотирьох АЕС: Южно-Української – 19 осіб, Запорізької – 15, Рівненської – 7 та Хмельницької – 2 спортсменів. 43 учасники виборювали першість у 17 видах спорту, перекриваючи як «свої», так і суміжні дисципліни фестивалю для здобуття додаткових очок.

Гарна підготовка та спортивне завзяття принесли українським атомникам друге місце в командному заліку. Такого високого результату досягнуто вперше. «Було у перебігу змагань ще одне «вперше», - наголошує завідувач сектором навчально-спортивної роботи комбінату культурно-спортивних споруд (ККСС) ВП ЮУАЕС Олександр Бурцайло, - вперше у складі команди Енергоатома наймасовішим було представництво саме нашого підприємства».

Найбільший внесок до скриньки командного успіху з-поміж южноукраїнців забезпечила економіст автотранспортного господарства Світлана Савченко. Разом з представницею Запорізької АЕС вона стала чемпіонкою змагань з шахів серед жінок. Два Миколи – Морозов (служба налагодження та випробувань обладнання) та Завалій (служба фіззахисту) здобули в особистій першості «золото» та «бронзу», а також 2-е командне місце в змаганнях гирьовиків: М.Морозов підняв гирю вагою 16 кг 271 раз, результат М.Завалія – 148 підйомів гирі 24 кг.

Чоловічий дует Іван Гречаний (реакторний цех №1) - Олександр Бурцайло (ККСС) у легкоатлетичному кросі на 3 км виборов 3-є місце.

У змаганнях з плавання Тетяна Коломійчук, Олександра Дозорцева (обидві ККСС) стали переможницями в особистій першості, та разом з Євгеном Муляром (енергоремонтний підрозділ) фінішували третіми в естафеті 4х50 м вільним стилем.

У напруженій, драматичній та безкомпромісній боротьбі пройшли турніри зі стрітболу та міні-футболу, де обидві южноукраїнські команди фінішували п'ятими.

Команда баскетболістів у складі Михайла Костюченка (цех теплової автоматики та вимірювань), Антона Пономарьова (служба надійності, ресурсу та продовження експлуатації), Володимира Селезньова (цех переробки радіоактивних відходів) і Сергія Гладкого (цех теплових підземних комунікацій) провела 8 матчів, здобула 7 перемог і заслуговувала на більш високе місце, проте турнірна сітка не дозволила кращого – 5 місце з 13 команд.

Ще напруженішим був турнір з міні-футболу, де змагались 42 команди. Команда в складі Дениса Максимчука, Ігоря Недяка, Івана Гречаного (всі з реакторного цеху №1), Аліка Андрєєва, Дмитра Кузьо (обоє з автотранспортного господарства), Сергія Кокола (служба налагодження та випробувань обладнання) і Максима Сапая (турбінний цех №1) за три дні провела 7 матчів. На її рахунку 4 перемоги, дві нічиї, одна поразка в чвертьфіналі та п'ятий результат у підсумку.

Загалом представники ЮУАЕС вибороли 12 медалей у особистій та командній першостях, 4 з яких золоті.

«Участь в змаганнях фестивалю стала можливою за підтримки адміністрації та профспілкового комітету ДП «НАЕК «Енергоатом», за що наші фізкультурники висловлюють їм вдячність і надію на підтримку в майбутньому», - зазначає О. Бурцайло.

Управління інформації та громадських зв’язків