Пасхальне послання високопреосвященішого Володимира, митрополита Миколаївського і Богоявленського

Комментарии:

Дорогі у Христі браття і сестри!
Христос воскрес!

«Воскресіння Твоє, Христе Спасе,
 ангели оспівують на небесах,
 і нас на землі сподоби
чистим серцем Тебе славити!»

По всьому світі у Святій Церкві лунають церковні піснеспіви, прославляючи Воскресіння Спасителя.
Що відчуває кожен із нас, слухаючи їх? Ми відчуваємо блаженну і невимовну радість, що «Христос Воскрес - Воістину Воскрес». Людські серця відгукуються на цей спів відчуттям, що в них криється глибокий зміст пасхальної радості. Ми знову і знову переживаємо цю радість, і немає в нашому житті більшої радості, яка з'єднує нас із Воскреслим Христом, що постає із гробу.  Такий гріб єдиний, і це гріб Ісуса Христа, в якому подолано смерть, стається Воскресіння і починається оновлення.
Ми, християни, віруємо та знаємо, що Христове Воскресіння - це справжня надія світу, яка не розчаровує, а несе нам спасіння.
Звершивши спасительний подвиг на землі, Спаситель світу Господь наш Ісус Христос через вільну смерть на хресті, як Істинна Людина, душею своєю зійшов у пекло, щоб подарувати радість спасіння тим, хто вже звершив своє земне мандрування і томився в холодній темряві аду, хто, страждаючи, чекав, того благословенного дня, коли у світ прийде спасіння. І цей «Великодній день»  настав.
Святі мироносиці стали першими провісниками славного Воскресіння Христа. Потім святі апостоли розійшлися з проповіддю про Воскреслого Христа, і великими трудами благовістя: «по всій землі лунає голос їх і до краю землі чути слова їх» (Пс. 18: 5).
Перемога Христа над смертю - це не тільки духовна, а й фізична. Господь Ісус дійсно воскрес тілом заради спасіння всіх людей. З Його воскресінням смерть втратила свій неминуючий характер, і для тих, хто увірував у Христа, стала новим народженням, що веде до неба, до Царства Божого.
Сьогодні,  коли світ щодалі більше уподібнюється до нерозумного багача з євангельської притчі  (Лк.  12:  16-21), коли комфорт, успішність і довге життя оголошуються мало не головними цінностями людського буття, як часто нам, зануреним у суєту і тривоги буденності, бракує духовної пильності, щоб розпізнати живорворчу силу Божественної присутності в нашому житті. Але у ці Великодні дні - особливий час. У ці дні навіть саме повітря ніби наповнене ні з чим незрівнянною пасхальною радістю, а любов і милосердя Божі рясно виливаються на кожну людину.
У цей Великодній день вітаю зі святом усіх вас - всечесних пастирів, Христове дияконство і всіх вірних Миколаївської єпархії Православної Церкви України, нашу владу і воїнів зі Світлим Христовим Воскресінням! Бажаю всім внутрішнього миру і душевного спокою, а Божественна благодать нехай не залишає нас у ці світлосяйні дні та зберігається у наших серцях.

Христос воскрес! Воiстину Христос воскрес!