"Золотой колос": агропроизводство - вклад в будущее Украины

Комментарии:

На демонстраційних полях ТОВ «Золотий колос» 15 червня відбулося святкування Міжнародного дня поля, участь в якому взяли науковці, сільгосптоваровиробники, представники влади, студенти профільного фаху з різних вишів України, а також гості з Туреччини, Грузії, Молдови та Румунії.

У програмі були презентація інноваційних технологій обробітку грунту, нових для регіону сортів насіннєвої продукції, безпосередньо продукції ТОВ «Золотий колос» та інших агропідприємств.
Також відбулися виставки спеціалізованої техніки та техніки загального користування.
Директор «Золотого колоса» Надія Іванова впевнена, що подібні заходи в першу чергу мають бути  направлені на обмін досвідом та покращення роботи виробництв.
Розпочали з виставки. Виробники спецтехніки на презентаційному майданчику виставили кращі моделі власного виробництва. В переважній більшості це трактори та комбайни, а також змінні комплектуючі для більш якісного обробітку землі. Також учасники представили засоби захисту рослин, стимулятори росту, добрива, запчастини та мастила, альтернативні джерела енергопостачання. Брали участь й фінансові установи з програмами підтримки аграріїв.
Під час презентації на демонстраційному полі «Золотого колоса» було представлено понад двісті  сортів різних культур. Серед них пшениця озима та яра, ячмінь озимий та ярий, просо, льон, соняшник, гірчиці біла та сарептська, горох, нут, чумиза, сафлор, розторопша плямиста, сорго, багаторічні та однорічні трави. Сьогодні елітнасінгосп «Золотий колос» займається вирощуванням усіх різновидів зернових, на які є попит в Україні та світі. І за належної організації роботи з догляду за посівами на полях можна досягти аналогічних висот урожайності в будь-
якій кліматичній зоні України.
У рамках святкування Міжнародного дня поля директор «Золотого колоса», депутат Миколаївської облради Надія Іванова відзначила подяками внесок у розвиток АПК України представників селекційно-генетичного інституту Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення, фермерського господарства «Бор», Носівської дослідної станції та інших закладів. Окрему подяку Надія Валеріївна вручила ректорові Миколаївського національного аграрного університету В'ячеславу Шебаніну - за багаторічну плідну співпрацю та підготовку кваліфікованих фахівців.
Завершилося свято концертом кращих солістів та творчих колективів Миколаївщини, серед яких були і вихованці підшефного колективу «Золотий колосок» під керівництвом Юлії Любецької.

Прес-служба
депутата Миколаївської обласної ради,
директора ТОВ «Золотий колос»
Надії Іванової