Як вигідно винаймати квартиру на тривалий термін?

Плануючи винаймати квартиру на тривалий термін, багато хто хоче відразу ж підшукати оптимальний варіант та не міняти житло кожні два-три місяці. На що звернути увагу, підшукуючи собі нерухомість? Найважливішим фактором є вартість житла. Найбільш затребувані – невеликі апартаменти, так як ціна оренди 1 кімнатної квартири по кишені, як молодій сім'ї, так студентам. Варто відразу ж визначитися зі своїми вимогами до умов проживання: подумайте, наскільки вам важливий ремонт, зручний район, кількість кімнат. Можливо, чимось можна пожертвувати, вибравши більш низьку ціну.

Вибираємо потрібний сезон

Плануючи недорого довгостроково винаймати двокімнатну квартиру або інше житло, варто враховувати сезонні коливання на ринку нерухомості. Найбільший пік всіх заявок доводиться на осінь – з початку вересня до кінця жовтня. Саме в цей час найбільший наплив студентів, адже починається навчальний рік. Також більшість людей змінюють проживання та роботу саме восени, після літніх відпусток. Затишшя на ринку нерухомості – зима та літо. Саме ці періоди найкращим чином підходять для тих, хто хоче швидко та недорого винаймати квартиру.

Пошук варіантів

Можна шукати квартиру за допомогою знайомих або звернутися до інтернету. Останній варіант є менш ризикований – професійні сайти як dom.ria.com допоможуть недорого підібрати саме ту квартиру, яка найбільш повно відповідатиме всім вашим вимогам щодо вибору району, кількості кімнат та стану житла. Не варто звертати уваги на пропозиції, ціна яких на порядок нижче середньої по ринку. Наприклад, зняти квартиру у Львові з однією кімнатою, можна починаючи з 2000 тисяч гривень. Якщо вам попадаються унікальні пропозиції до 1000 гривень, сміливо відмітайте їх – оголошення явно шахрайського характеру.

Як правильно оформити оренду квартири?

Юристи рекомендують укладати договір не тільки тоді, коли ви плануєте винаймати житло довгостроково, та коли робите це на три дні. Перед підписанням договору перевірте паспорт орендодавця, а також переконайтеся в його оригінальності. Не забутьте перевірити оригінальність документів на квартиру. Не зайвим буде поспілкуватися з сусідами. Дізнайтеся, хто жив у квартирі до вас, а також розпитайте про особистісні характеристики господаря.

Якщо все в порядку та обидві сторони задоволені умовами, укладається договір, який скріплюється підписами. Наймач та орендодавець отримують по екземпляру справжнього документа, в якому повинні бути присутні такі пункти:

  • адреса орендованого об'єкта;
  • строк здачі;
  • порядок розрахунків – сума орендної плати, комунальних послуг;
  • терміни, в які повинна проходити оплата;
  • обов'язки та відповідальність сторін.

Якщо оренда квартири планується більше, ніж на три роки, необхідно завірити договір нотаріально. На практиці, дуже часто, укладенням договору нехтують а даремно. Адже він здатний вирішити безліч спірних моментів, які можуть виникнути надалі.

Особливості оренди елітних квартир

Сьогодні все більше людей вибирають житло елітного класу, саме тому попит на елітну нерухомість залишається високим. Заможні люди вважають за краще орендувати повністю облаштовані, готові до проживання апартаменти, що дозволяє не думати ні про ремонт, ні про дизайн. Тим, хто має стабільний дохід, не обов'язково позбавляти себе звичних комфортних умов проживання, для чого достатньо винаймати елітну квартиру довгостроково.

На що звернути увагу, вибираючи квартиру для оренди

Підбираючи житло для довгострокового проживання, в першу чергу варто звернути увагу на:

  • Місце розташування квартири – в пріоритеті крокова доступність магазинів, шкіл та інших соціальних об'єктів.
  • Площа житла та планування – ще один важливий момент.
  • Важливий інтер'єр житла – багато хто воліє класичні варіанти в спокійних світлих тонах. Найбільшим попитом користуються нові квартири у щойно зведеному будинку з ремонтом.

Всі ці фактори, в поєднанні з розумною ціною, дозволяють навіть самому вимогливому квартиронаймачу підібрати житло потрібного рівня.

Відмінні риси сучасного елітного житла

Сучасні квартири класу люкс розташовані в престижних районах міста з розвиненою інфраструктурою та відмінною транспортною розв'язкою. Архітектура елітної новобудови органічно вписується в існуюче оточення. Обов'язкова наявність багаторівневого паркінгу. Будинок цілодобово охороняється, що гарантує додаткову безпеку. Обслуговуванням будівлі займаються тільки професійні служби. Як правило, будинок має додаткову інфраструктуру, що включає спортивний центр, магазини, салони краси. Подібне житло розраховане на заможних людей, тому апартаменти мають збільшений розмір, наприклад, тривала оренда трикімнатної квартири площею 150-200 метрів – досить поширений варіант. Статус елітного будинку визначається його мешканців – це забезпечені люди, бізнесмени або топ-менеджери.