Около 900 демобилизованных участников АТО и членов их семей оздоровлено в этом году на Николаевщине

Комментарии:

За рахунок коштів обласного бюджету за програмою «Турбота» на період до 2020 року передбачено оздоровлення та відпочинок демобілізованих учасників АТО та членів їхніх сімей.

Як повідомив голова облдержадміністрації Олексій Савченко, у 2017-му на це виділено 2,7 мільйона гривень, відпочили вже близько 900 осіб. Органи соцзахисту Миколаївщини уклали 200 угод на санаторно-курортне лікування учасників АТО - на суму 1,2 мільйона гривень. Є домовленості між управліннями соцзахисту та санаторіями на лікування воїнів до кінця грудня на суму понад 950 тисяч гривень.
Очільник області зазначив, що і на оздоровлення інвалідів із держбюджету направлять кошти. «Для оздоровлення інвалідів із держбюджету на Миколаївську область затверджено понад 2,9 мільйона гривень. Це понад 350 путівок для осіб із інвалідністю, зокрема і для інвалідів-спинальників, та супроводжуючих осіб - дев'ять путівок», - відзначив Олексій Савченко.
Усього на Миколаївщині проживають понад 60 тисяч осіб із інвалідністю, з них, зокрема: 4,6 тисячі дітей, 1,1 тисячі осіб - інваліди внаслідок війни та 39,7 тисячі осіб із інвалідністю загального захворювання та з дитинства.
Також Олексій Савченко запевнив, що робитиме усе можливе, щоб забезпечити підтримку людей із інвалідністю.
«За дорученням Президента України Петра Порошенка у 2018 році я робитиму все від себе залежне, щоб забезпечити на Миколаївщині підтримку, гідні умови та рівні можливості для самореалізації людей із інвалідністю, їхню повноцінну участь у житті громади», - зазначив очільник області.

Прес-служба Миколаївської облдержадміністрації