«Струни пам'ятi»: у Миколаєвi вiдкрили меморiал загиблим воїнам АТО

Комментарии:

14 жовтня, в День захисника України, в Миколаєві урочисто відкрили меморіал на честь полеглих у зоні проведення АТО військовослужбовців - «Струни пам'яті». У заході взяли участь керівництво області і міста, ветерани АТО, рідні загиблих військовослужбовців, волонтери.

На меморіалі розміщено 155 табличок із прізвищами полеглих Героїв АТО Миколаївської області. А український прапор, розташований у центрі стели, має свою символічну історію. Саме його було встановлено в селі Широкине після звільнення цього населеного пункту від ворожих військ.
Голова облдержадміністрації Олексій Савченко відзначив, що герої, які віддали життя за Україну на сході, назавжди залишаться в пам'яті людей і в їхніх серцях:
«155 героїв віддала Миколаївщина, 155 душ пішли назавжди, але ми повинні їх згадувати. І сьогодні, коли ми тут, ми повинні поклястися, що ніколи не зрадимо їхніх інтересів, ніколи не зрадимо те, за що вони віддали останнє, що у них було - свої життя, за нашу Україну! Вільну, соборну, неділиму Україну! Ми повинні об'єднатися і добиватися перемог, - наголосив очільник області. - Від імені Президента України вітаю волонтерів, госпітальєрів, українську добровольчу армію, всіх добровольців, кожну людину, яка серцем, поглядом і мрією долучилася до боротьби, до нашої переможної війни».
Зазначимо, що проект «Струни пам'яті» реалізовано за ініціативи голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка, Миколаївської міської ради, за підтримки відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнський центр допомоги учасникам АТО» у Миколаївській області, за участю благодійників-підприємців, небайдужих людей.
«Маленькими кроками влада виконує свій обов'язок перед людьми, виконує свій обов'язок перед тими хлопцями, яких уже сьогодні нема. Вона знищує все, що потрапляє до неї під назвою корупція. Сподіваюся, що ми здатні перемагати! Сподіваюся, що до останнього подиху ми згадуватимемо наших героїв! Вірю, що наша доля Нескорених завжди залишиться на небі! Бо якщо людина крокує небом, вона пам'ятає - не просто може віддати своє життя за родину, за країну, за дітей. Герой може віддати своє життя, тому що він - українець! Шануймо їх, шануймо вас, шануймо наших батьків і шануймо все, що нам належить», - звернувся до присутніх голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.

Прес-служба Миколаївської облдержадміністрації