Предприятия Николаевщины наращивают темпы строительных работ

Комментарии:

Завдяки покращенню фінансової спроможності підприємств та залученню інвестиційних ресурсів за вісім місяців поточного року підприємствами Миколаївської області виконано будівельних робіт на суму 1,2 мільярда гривень, що на 7,6 відсотка, або на 200,0 мільйона гривень, більше, ніж за відповідний період минулого року.

Хоча на початку року в області спостерігалися низькі обсяги будівельних робіт, обумовлені їхнім сезонним характером та несприятливими погодними умовами, на сьогодні спостерігається позитивна тенденція до зростання від 35,2 відсотка у січні до 107,6% у січні-серпні року в порівнянні з минулим роком.
Слід зазначити, що за підсумками восьми місяців цього року значно збільшився обсяг будівництва житлових і нежитлових споруд, що займають у структурі будівництва області значну частку - 49 відсотків.
За цей період їхній обсяг зріс на +50% за рахунок збільшення обсягів будівництва нежитлових споруд на +58,1% та житлових будинків на +17%.
Завдяки розвитку підприємств та їхніх інвестиційних вкладень у нові та існуючі виробничі потужності реалізовано значні інвестиційні проекти, що сприяють зростанню обсягів у будівництві нежитлових споруд, а саме:
- ФГ «Органік Сістемс» - побудовано завод із переробки томатів у Снігурівському районі (створено 226 робочих місць) та реконструйовано внутрішньогосподарський тепличний комплекс у Вітовському районі;
- ТОВ СП «НІБУЛОН» - у рамках співпраці компанії із Європейським інвестиційним банком успішно реалізується другий етап реконструкції та модернізації суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН» у місті Миколаєві - вже реконструйовано виробничі потужності суднобудівно-судноремонтного заводу (створено 100 робочих місць). Заплановано будівництво перевантажувального терміналу для перевалки зернових та олійних культур і маслоекстракційного заводу у місті Миколаєві;
- ТОВ «ЄТСК» - на території Миколаївського морського порту побудовано нові потужності комплексу з переробки олійних культур;
- ПП «Аграрне підприємство «Благодатненський птахопром» - реконструйовано існуючий зернотік (створено 15 робочих місць);
- із початку 2017 року триває нове будівництво дільниці цукрового заводу ТОВ «Юкрейніан Шугар Компані» в смт Первомайське Вітовського району - очікується створення дев'яти робочих місць та будівництво нового комплексу з прийому, зберігання і перевантаження сільськогосподарських сипучих вантажів у Вітовському районі (два пускових комплекси). ТОВ «Термінал-Укрхарчозбутсировина» - очікується створення 128 робочих місць.
Крім того, продовжується розвиток альтернативної енергетики.
Так, у Березанському районі ТОВ «Вітряний парк «Причорноморський» завершено будівництво 2-ї черги Тузлівської ВЕС у складі двох вітроенергетичних установок потужністю 3 МВт кожна.
У Вітовському районі побудовано фотогальванічну електростанцію (ТОВ «Санлайт Енерджі») потужністю 4,95 МВт (створено дев'ять робочих місць) та заплановано будівництво фотогальванічної електростанції потужністю 1,7 МВт (очікується створення ще 17 робочих місць).

Прес-служба Миколаївської облдержадміністраціїї