Тротуарна плитка: різновиди, переваги, особливості

Сьогодні є безліч будівельних матеріалів. Кожна людина може вибрати те, що йому більше до душі. На окрему увагу заслуговує плитка для тротуарів. Тротуарна плитка. Історія виникнення Спочатку почали її використовувати в тих країнах, де були необхідні надійні дороги. Каменю не завжди вистачало, тому доводилося шукати альтернативу. У свій час нею викладали тільки дороги, а потім почали класти і на тротуари. На пострадянському просторі такий матеріал з'явився в сімдесятих роках минулого століття. На відміну від того, якою вона є сьогодні, раніше плитка була більше, але не настільки міцною. Ближче до початку двадцять першого століття майстри розробили нову технологію, за якою створювалася плитка. Ця технологія називалася пресуванням. Саме з тих часів матеріал став набувати той вид, яким він відомий сьогодні. Яка буває тротуарна плитка?

Серед основних різновидів прийнято виділяти такі: 1. Вибролитая. 2. Вібропресованная. 3. Гранітна.

Вибролитая відома тим, що під час її створення використовують пластичні склади. Відрізняється незвичайним видом, має цегляна або дерев'яне покриття. Як правило, використовують при будівництві на дачних ділянках. Другий варіант виглядає строго, відрізняється шорсткістю поверхні. Використовується переважно в громадських місцях, де великий потік людей. Відмітна особливість - високоміцного. Якщо ви хочте купити гранітну бруківку, то варто знати гранітна плитка вважається найміцнішою. Вона стійка до температурних коливань.

Служить дуже довго. Виробники гарантують, що така плитка здатна прослужити чверть століття. Крім перерахованих видів, є ще кілька, що відрізняються матеріалами виготовлення. Популярністю користуються будматеріали з бетону, а також з глини. Керамічна плитка схожа на черепицю для даху. Часто виробники додають в плитку гранітну крихту для більшої міцності. Існує маса кольорових гам плиток. Можна вибрати варіант, який найкраще впишеться в ту чи іншу місцевість. Головні переваги плитки Серед всіх переваг слід виділяти: - стійкість до сильних перепадів температури. - високі показники екологічності. - стійкість до згубного впливу сонячних променів.

Це лише основні плюси. Можна відзначити ще кілька, які не настільки значні: при необхідності можна розібрати і укласти заново, візерунок на кожній плитці унікальний, використання плитки зводить до нуля ймовірність підйому ґрунтових вод. Кілька особливостей укладання Перш ніж приступити до самого процесу, слід упевнитися, що тротуарна плитка легко витримає автомобіль і інші високі навантаження. Важливо визначитися з тим, чи буде потрібно відрізати плитку близько бордюру. Варто розібратися з тим, куди буде йти зайва вода під час дощу і після танення снігу. Визначившись з такими деталями, можна приступати до розрахунку матеріалів. Найкраще відразу зробити креслення, а після цього вже займатися самої укладанням.