Відкритий лист керівництва будівельної компанії «Миколаївбудінвест» Прем’єр-Міністру України В. Гройсману

Комментарии:

Прем’єр-Міністру України
В. Б. Гройсману
Керівнику Миколаївської
Державної обласної адміністрації
О. Ю. Савченко

Відкритий лист

Шановний Володимире Борисовичу!
Шановний Олексію Юрійовичу!

Звертаємось до вас, на перший погляд, із невеликим, але дуже болючим і характерним для міста Миколаєва та Миколаївщини питанням.

Суть його ось в чому.

На початку грудня 2016 року я, керівник будівельної компанії «Миколаївбудінвест», звернувся особисто до керівника УДАБІ у Миколаївській області пана Міхеєва І. Є щодо облаштування входу з першого поверху в підвал у приміщеннях нашої власності, введених в дію майже десять років по тому, енергозабезпечених, діючих, за адресою вулиця Даля, 2.

Він особисто порадив розробити проект на ці роботи, отримати декларацію та виконати роботи. Ми так і зробили. Замовили та отримали проект, отримали декларацію та почали готуватися до виконання робіт.

Проект та всю необхідню документацію було надано працівникам УДАБІ як на стадії замовлення декларації, так і після її отримання. І ніяких питань ні у кого не виникало. До початку робіт залишався один день. І дійсно, які можуть бути питання щодо облаштування отвору завширшки один метр та одного маршу з металевих конструкцій вогнезахищених.

Але після того, як в УДАБІ побували мешканці будинку, в якому ми володіємо нерухомістю, все стало з ніг на голову.

До речі, в будинку мешкають та володіють нерухомістю колишній мер міста, прокурор, директори великих підприємств - тобто еліта міста, і, як з’ясувалося, тіньова влада.

Протягом усього часу співмешкання як ми, так і сусід, який також володіє нерухомістю в цьому будинку, отримували погрози віджати нашу власність, були перепони та перешкоди в користуванні приміщеннями, мали місце вимикання світла, вибивання дверей, будування парканів і т. і.

Після візиту «очень высоких лиц» (зі слів працівників інспекції) проект уже став не проектом, декларація - не декларацією, і взагалі, ідіть до них (очень высоких лиц) та домовляйтеся, а то декларацію відмінимо та ще й штраф буде. Майже як раніше було в ДАІ, засідка в кущах із метою не сприяти безпечному руху, а здерти гроші.

Притягнутий привід УДАБІ, що нібито закон про будівництво вимагає геологічних досліджень, геодезичних досліджень, водопостачання та відведення, теплопостачання, електропостачання і т. і. І це тільки на метровий отвір та один марш сходів всередині будівлі. Наші запевнення, що все це там є і споруду збудовано та введено в дію майже десять років по тому, не спрацьовують.

Абсурд, по-іншому і не скажеш.

Облаштування входу, по суті, це окремий етап та умова надходження інвестицій у декілька мільйонів гривень із міста Києва з облаштування приміщень під діючий заклад, на що проект ще не розроблявся. Це не ресторан, не караоке і тому подібне. Це інтелектуальний заклад - квест-кімнати. Зараз надходження цих інвестицій під питанням.

УДАБІ, на наш погляд, - важлива компонента в будівельному комплексі держави, яка повинна своєю конструктивною і незалежною позицією сприяти позитивному інвестиційному клімату, а не хвалитися штрафами та виконувати вказівки будь-кого.

Понад п’ятнадцять із половиною мільйонів гривень, які Миколаївська ДБІ стягнула з проектувальників, будівельників, інвесторів за конструктивного підходу повинні були створити нові робочі місця, споруди для малого та середнього бізнесу, оновити у будівельників та проектувальників обладнання і т. і.

Через таке становище у місті Миколаєві якщо не всі, то майже всі невеликі та середні обсяги будівельних робіт виконуються в тіні. Простіше відкупитися від інспекторів, ніж дочекатися підстави, як в нашому випадку.

Змиритися з тим, що «высокие лица» тиснуть на УДАБІ та зупиняють роботи під приводом, що їм завжди щось заважає, завжди кортить забрати не своє - означає повернення в минуле, з якого є ці пани.

У стані економіки, коли кожна гривня в бізнес, кожне робоче місце є джерелом виживання української сім’ї, міста, держави - подібні дії недопустимі.

Із повагою звертаємося до миколаївців, які займаються бізнесом, та особливо до колег-будівельників, проектувальників, інвесторів, замовників - не мовчіть, діями, а не перешіптуванням на кухнях підтримуйте знищення існуючої системи поборів та корупції, що і не снилася часам Януковича.

Ми з вами через цю потвору і тих, хто її годує, не в змозі виплачувати в рамках законів гідну заробітну плату працівникам, закуповувати сучасне обладнання, сплачувати податки та ставати конкурентоспроможними.

Ініціюємо збір підписів за звільнення в повному складі УДАБІ у Миколаївській області, що, до речі, ми хотіли зробити ще після революції гідності.

Не бійтеся, нас мільйони, у нас із Вами є наша держава Україна, Президент, Прем’єр-Міністр, Голова Облдержадміністрації, і разом ми поборимо це лихо.

Засвідчуємо свою повагу та маємо надію на Ваше сприяння у вирішенні питання.

Директор компанії «Миколаївбудінвест» І. І. Тамар’янський

Підтримано асоціацією будівельників Миколаївської області.

В. С. Кондратюк