Із Різдвом Христовим!

Різдвяне послання Володимира, митрополита Миколаївського і Богоявленського боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Української Православної Церкви Київського Патріархату

Комментарии:

Дорогі у Христі браття і сестри! Христос народився! Славімо Його!
Свято Різдва Христового нагадує нам, що понад дві тисячі років народився младенець Ісус, Спаситель світу, який є Христос Господь. До нас із небес приходить Творець-Син Бога Живого. Він не сходить до нас, а народжується як людина від Діви Марії, яку через це ми називаємо Правдивою Богородицею.
Вертеп показує нам «знак», даний нам Богом: «Ви знайдете сповите немовля, яке лежатиме в яслях» (Лк. 2.11). Як Вифлеємські пастухи, також і ми йдемо, щоб зустріти Месію, цю подію, яка щороку поновлюється у Церкві Христовій.
Різдво - це подія, яка оновлюється у кожній родині, парафії, яка приймає Божу любов, втілену в Ісусі Христі. Дитя, яке народилося від Діви Марії, є Сином Всевишнього, «Бо зачате в Ній є від Духа Божого» (Мф. 1,20). Він є Спасителем, «Агнець Божий, Який бере на себе гріхи світу» (Ін. 1,29). Разом із пастирями, припадімо навколішки перед младенцем Ісусом, поклонімося Йому і дозвольмо, щоб наші сльози покаяння наповнили його очі та обмили наші серця, бо всі ми цього потребуємо.
Любов Божа приводить нас у місто Вифлеєм, де ми думкою знову переживаємо цю величную подію. Богомладенець Ісус прийшов у світ, щоб спасти його від морального занепаду, звільнити людину від страху смерті та позбавити почуття залишеності. Бог являється у плоті для того, щоб людина знову отримала можливість через власне вдосконалення досягнути райських осель, які були для неї втрачені через грехопадіння прародичів у раю.
Христос Спаситель прийшов для того, щоб виправити вчинок прабатьків Адама і Єви. Творець пропонує нам прийняти найвеличніший із усіх дарів - Свою безмірну Божественну любов. У Христі Ісусі ми знаходимо надію, досягаємо святості і безсмертя.
Христос народився - і світ отримав надію. Христос народився - і небо преклонилося до землі. Христос народився - і ніхто нехай не вірить у перемогу зла, «бо благодаттю ми спасенні через віру, але це не від нас, а дар Божий» (Єф. 2,8).
Народившись у Вифлеємі, Господь народжується у наших серцях і перебуває з нами, якщо ми зберігаємо Йому свою відданість. Він із нами, коли ми прощаємо і не пам'ятаємо зла. Він із нами, коли ми молимося і беремо участь у церковних Таїнствах, особливо у Таїнстві Святого Причастя.
Різдво Христове говорить нам про найголовніше: ми покликані навчитися любити Бога і служити Йому. Тому, Хто й нині розкриває свої обійми для кожного з нас.
«Бог став людиною, щоб людина стала Богом» не за своєю природою, а за Божественною благодаттю. Син Божий прийняв на себе людське тіло не від знатних і сильних людей цього світу, а від Святої Діви. Цим Господь показує, що Він прийшов у цей світ не для того, щоб скористатися досягненнями людства, а для того, щоб послужити людству і допомогти досягнути райського життя.
Наповняймо своє життя вдячною любов'ю до свого Спасителя. Віддаймо своє серце, свій розум і свою волю Тому, Хто нас сотворив і постійно піклується про нас. Намагаймося вивчати і пізнавати закони Христові та виконувати їх, бо в них щастя твого життя і життя кожної людини.
Всечесні отці, дорогі браття і сестри! У ці величні і радісні дні вітаю Вас зі святом Різдва Христового та Новим роком!
Мої вітання линуть сьогодні нашим воїнам, які захищають нашу землю. Нехай благодать Божа звеселить їх у ці святкові дні і допоможе їм у цій боротьбі.
Нехай світло Вифлеємської зірки веде і нас до Христа і зігріє наші серця любов'ю і милосердям Божим, щоб ми разом із Ангелами могли прославляти Младенця Христа.
Христос народився! Славімо Його!