Служба автомодорог Николаевской области заранее отказывается от 15 миллионов из областного бюджета, зная, что потратят их впустую

Комментарии:

Служба автомобильных дорог Николаевской области отказывается от 15 миллионов гривен, которые планируется выделить из областного бюджета в 2016 году.

Такое заявление распространила сегодня, 4 марта пресс-служба ведомства.

Областной автодор считает, что эти средства используются неэффективно и попросту «распыляются» между районами области. Зато для депутатов всех уровней этот факт является поводом для пламенных речей и критики дорожников.

Далее приводим не измененный текст заявления.

Служба автомобільних доріг відмовляється від бюджетного фінансування

Не вірите? Але це так, хоч і, насправді, здається дивним та парадоксальним, враховуючи стан наших доріг.

Із року в рік, так традиційно склалось, що наші обранці, депутати обласної ради, передбачали в головному фінансовому документі області – бюджеті, виділення коштів на утримання доріг. Виділення коштів відбувалось за статтею «Експлуатаційне утримання». Розподіл коштів між регіонами здійснювався пропорційно протяжності автомобільних доріг загального користування у кожному районі області. Кошти з обласного бюджету виділяються, зважаючи на масштабність катастрофи на дорогах, зовсім мізерні, але й, зважаючи рівень життя українського населення, не такі ж і нікчемні. Так, в минулому році з обласного гаманця було виділено 12,0млн.грн, в поточному році на зазначені цілі передбачено 15,0млн.грн.

Що ж таке те «Експлуатаційне утримання» доріг, на яке депутати виділяють кошти? Це – поточне утримання доріг, пов’язане головним чином з підтриманням стану доріг (ліквідація незначних пошкоджень дорожнього полотна; роботи з озеленення – покіс трави, видалення та обрізання дерев та кущів; утримання лінійних споруд – фарбування, побілка і інше; роботи по зимовому утриманню доріг; влаштування технічних засобів організації дорожнього руху, тощо).

Зважаючи на те, що бюджетні кошти «розпорошуються» по всій області на виконання завдань, які фактично неможливо проконтролювати, в кінці року, або коли настає чергова передвиборча штовханина, депутати починають гупотіти та промовляти полум’яні речі з вимогою до дорожників прозвітувати за кожну витрачену копійку. Сумно та дивно!

Шановні депутати! Шановна громадо!

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області категорично заперечує проти визначення Служби одержувачем та замовником коштів, виділених в 2016 році з обласного бюджету на експлуатаційне утримання доріг у сумі 15,0 млн.грн. Експлуатаційне утримання автомобільних доріг області на протязі поточного року здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету.

Ефективне використання коштів місцевих бюджетів Миколаївщини, які призначаються громадами на розвиток дорожнього господарства, на наше глибоке переконання, можливе лише за умови їх направлення на здійснення будівництво та ремонт автомобільних доріг з визначенням рішеннями місцевих рад конкретних об’єктів такого ремонту, будівництва.

Розподіл значних коштів, які після їх розпорошення між регіонами стають мізером – шлях до неефективного їх використання та взаємних звинувачень у подальшому в махінаціях та фальсифікаціях!

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області висловлює свою готовність до співпраці з депутатами усіх рівнів та конструктивно налаштованою громадськістю стосовно вирішення питань критичного стану доріг нашого регіону.

Розраховуємо на ефективну співпрацю стосовно залучення коштів місцевих бюджетів для вирішення однієї з найболючіших проблем сьогодення – стану доріг.