На «ленинском» месте в Николаеве митинговала «Свобода», Рух и «Батьківщина»

Комментарии:

Требовали отменить повышение в семь раз цены на газ для населения

В Николаеве на месте снесенного памятника  Ленину  в Николаеве состоялся митинг демократических сил. Прийти на площадь Соборную их объединило  желание сказать «нет» тарифной политике нынешнего правительства.  Под партийными стягами и зонтами клеймили «Свобода», Народный Рух, «Батьківщина». Звучали пламенные и эмоциональные речи Демида Губского, Юрия Диденко, Александра Малицкого, Надежды Ивановой, Василия Орла.
Протестная акция стартовала от Дворца судостроителей, затем демонстранты прошлись по Советской. Сторонников акции оказалось, увы, немного – распугал проливной дождь, зарядивший на целый день в городе Николаеве.

А итогом митинга стало совместное заявление трех политических сил.

Заява
Миколаївської міської партійна організації ВО «Батьківщина», обласної організації Народного Руху України, обласної організації ВО «Свобода»

З приводу необґрунтованого підвищення ціни на газ, комунальні послуги та антисоціальних рішень влади

Миколаївська міська партійна організація ВО «Батьківщина», обласна організація Народного Руху України та обласної організації ВО «Свобода» висловлюють  категоричний протест проти рішення влади про антинародне підвищення ціни на газ у 7 разів і заявляє рішучу незгоду з ним та виступає на захист прав та інтересів українських громадян.
Влада підвищила ціну на газ для населення у декілька раз з 1 квітня із грубим порушенням законодавства і мотивуючи це військовими діями на Донбасі та намірами московської кліки наступу на українські терени.
НКРЕ приняли постанову без узгодження із профспілками, порушивши генеральну угоду, а Міністерство юстиції порушило законодавство її зареєструвавши.   
Підвищення ціни на газ не має об'єктивного економічного обґрунтування і це довела депутатська слідча комісія з представників різних фракцій. До сьогодні населенню постачався виключно дешевий газ внутрішнього видобутку. Діюча середньозважена ціна за 1 куб.м була економічно не обґрунтованою і її збільшення було логічним кроком, що забезпечувало б високодохідну роботу газовидобувних компаній і дозволяло б їм розвиватися та мати прибуток. Але включення в тариф багатомільярдних кредитів розкрадених олігархами та владною клікою Януковича і корупційної складової, підтвердженої незалежними експертами, виглядає блюзнірством до тих мільйонів українців хто привів нинішніх владоможців у кабінети на Печерських пагорбах  
Не маючи змоги виконати власних обіцянок влада країни намагається відповідальність за енергетичну безпеку повністю перекласти на 14 мільйонів збіднілих через кризу сімей, що користуються газом і що повірили їм на Майдані на виборах.
 І це – в умовах, коли стрімко зростають ціни, житлово-комунальні тарифи і безробіття, не виплачуються зарплати, банки забирають останнє за надані перед кризою кредити. Перед підвищенням влада ненадала жодних економічних або правових аргументів, які підтвердили б необхідність прийняття такого рішення. Спроба вирівнювання цін на вітчизняний та імпортний газ лише збагатить оліхархів та спонсорів партії влади і зробить ще біднішими мільйони українців.
ВО «Батьківщина», Народний Рух України, ВО «Свобода» вимагають:
-  Від Президента України Петра Порошенка та Прем’єр Міністра України Арсенія Яценюка: згадати про свої неодноразові публічні обіцянки не допустити зростання цін на енергоносії для населення і припинити спроби в черговий раз обдурити власний народ, бо такими нерозважливими діями готують нвий Майдан.
- Від НКРЕ: відмінити рішення підвищення ціни на газ для населення у 7 разів з 1 квітня, як економічно необґрунтоване.
- Від Кабінету міністрів: розробити механізм зниження ціни на енергоносії для населення.                       
Голова Миколаївської обласної організації Народного Руху України Юрій Діденко

Голова Миколаївської міської партійної організації ВО «Батьківщина» Василь Орел
Голова Миколаївської обласної організації ВО «Свобода» Димид Губський