Як вибрати кухню на замовлення

Кухня - особливо важливе місце в квартирі. Тут люди не тільки готують, а й харчуються всією сім'єю, приймають гостей. Це майстерня домогосподарки, де все має бути підлаштовано під її потреби. І величезне число меблевих фірм пропонують виготовити кухонні гарнітури на замовлення. На що треба звертати увагу?

Визначтеся з бюджетом, який ви готові витратити на замовлення кухні. Компанії працюють в різних цінових сегментах: економ, бізнес, преміум. Має значення використовуються при виробництві меблів матеріали і фурнітура, оригінальність дизайну.

Уточніть для себе, навіщо вам потрібна кухня. Вирішіть, якими показниками гарнітура ви готові пожертвувати, а за які заплатите в будь-якому випадку. Наприклад, велика родина потребує максимальної функціональності і ергономіки. Самотній чоловік або ділова жінка віддасть перевагу напхати кухню побутовою технікою, що полегшує підготовку. А ті, хто взагалі не любить процес приготування пиши, на чільне місце можуть поставити винятково красу.

Виберіть стиль, в якому буде виконана меблі. Як правило, мова йде про класику, кантрі, модерн або хай-теку. Для двох останніх стилів актуальне також вибір забарвлення, а для перших - відтінку дерева. Кухня може бути оформлена як в єдиній гаммі, так і в різних поєднаннях обраних кольорів.

Поспілкуйтеся з дизайнерами декількох фірм в бажаної ціновій ніші. Відібрати меблеві компанії можна по телефону: попросіть позначити ціновий діапазон для кухні потрібного вам розміру. Якщо ваш бюджет потрапляє в цей діапазон, домовляйтеся про зустріч з дизайнером. Як правило, консультація цього фахівця безкоштовна, як і ескізний проект. Вам запропонують одне або кілька варіантів розташування меблів, виходячи з ваших побажань і купити кухні на замовлення у вашій квартирі.

Виберіть матеріал, з якого буде виготовлений кухонний гарнітур: масив, ДСП, МДФ, скло, хром. У кожного з них є свої переваги і недоліки. При цьому невисока вартість не завжди означає недовговічність. Саме тут треба застосувати висновки, зроблені вами під час перших двох кроків.

Не забудьте уточнити дані про застосовуваної фурнітурі і додаткові пристосування. Наприклад, незамінними можуть бути поручні, релінги або полички для зберігання пляшок. Порадьтеся з дизайнером і попросіть розрахунок вартості кожного варіанта. Зробіть остаточний вибір.