Верховная Рада утвердила новые правила перепланировки жилья

Комментарии:

12 февраля парламент принял Закон Украины «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)».

Ими изменили даже в такой древний нормативный акт, как Жилищный кодекс Украинской ССР 1984 года рождения.
Речь о проведении перепланировки жилого дома и квартиры.

В частности в новой редакции трактуется:

Стаття 100. Виконання наймачем робіт з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення, які не передбачають втручання в несучі конструкції та/або інженерні системи, не потребує отримання документів, які дають право на їх виконання. Перелік таких робіт визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування. Після завершення зазначених робіт введення об’єкта в експлуатацію не потребується. Виконання робіт, визначених частиною першою цієї статті, внаслідок яких змінюється площа, кількість чи склад приміщень у будинках державного чи громадського житлового фонду, допускається за письмовою згодою наймодавця, наданою відповідно до правил користування жилими приміщеннями.

Стаття 152. Виконання власниками робіт з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення приватного житлового фонду, які не передбачають втручання в несучі конструкції та/або інженерні системи, не потребує отримання документів, які дають право на їх виконання. Перелік таких робіт визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування. Після завершення зазначених робіт введення об’єкта в експлуатацію не потребується.

Стаття 96. Неподання чи несвоєчасне подання замовником інформації про передачу права на будівництво об'єкта іншому замовнику, зміну генерального підрядника чи підрядника, осіб, відповідальних за проведення авторського і технічного нагляду, відповідальних виконавців робіт у випадках, коли подання такої інформації є обов'язковим, - тягне за собою накладення штрафу від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Виконання будівельних робіт з реконструкції чи капітального ремонту квартири у багатоквартирному жилому будинку без отримання документа, що дає право на їх виконання відповідно до статті 34 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, наведення недостовірних даних у такому документі, а також експлуатація квартири після проведення реконструкції чи капітального ремонту без прийняття в експлуатацію, - тягне за собою накладення штрафу від трьохсот до трьохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За данный закон проголосовало 260 народных депутатов.
В этом вопросе все представители Николаевского региона были едины, сообщает Инвестор.