Як вибрати мікрохвильову піч

Такий вид побутової техніки, як мікрохвильова піч, викликає безліч суперечок. Вважається, що їжа, приготована в мікрохвильовій печі, насичується шкідливими речовинами і радіацією. Але вчені давно спростували цю думку і довели те, що така їжа не приносить ніякої шкоди організму.

Мікрохвильова піч готує їжу за допомогою певних мікрохвиль, що відрізняє її від духовки або гриля. Але ці промені не можна вважати радіоактивними і шкідливими для здоров'я. Їжа може зіпсуватися тільки в тому випадку, якщо стався збій в роботі печі і мікрохвилі пошкодилися.

Як повідомляє інтернет магазин мікрохвильових печей при покупці печі необхідно перевірити роботу дверцята і екрану. На екрані повинна знаходитися спеціальна сіточка, яка відображає випромінювання. Ступінь випромінювання можна перевірити на відстані кількох сантиметрів від працюючої печі. Їжа в мікрохвильовій печі проходить термічну обробку не тільки зовні, але і всередині. Такий принцип роботи краще зберігає корисні властивості продукту. При цьому не змінюється ні запах продукту, ні його колір.

Мікрохвильова піч дозволяє готувати без додавання жиру або води, тому їжа буде більш здоровою, чи не насиченою холестерином. Мікрохвилі дозволяють готувати їжу для тих, хто сидить на дієті або дотримується правильного харчування.

Єдиним недоліком мікрохвильовки є те, що кожна людина може по-різному сприймати магнітні хвилі. Особливо схильні до їх впливу алергіки. Скупчення хвиль може викликати надмірну дратівливість або скачки кров'яного тиску. Цього можна уникнути в тому випадку, якщо приймати вітамінні добавки, які зміцнюють імунітет.

При розміщенні мікрохвильовій печі на кухні необхідно враховувати те, що відстань між господинею і технікою має бути не менше двох метрів. Мікрохвильовка дозволяє уникнути неприємних запахів, чада і спека, під час приготування їжі можна відкривати дверцята.

Їжа в мікрохвильовій печі готується досить швидко, тому зменшуються витрати на електрику. Це дозволяє швидко приготувати кілька страв до приходу несподіваних гостей. Також піч використовують для розморожування, розігрівання, варіння деяких продуктів. Можна придбати мікрохвильову піч з вбудованим грилем для приготування вишуканих страв. Їжа, приготована в такому мікрохвильовій печі, має красиву скориночку і рівномірно пропечений серединку. Можна купити мікрохвильовку з декількома рівнями, що дозволить готувати відразу декілька продуктів.