Cпрощено механiзм надання допомоги з часткового безробiття

Комментарии:

Для спрощення та вдосконалення механізму надання підприємствам коштів для виплати працівникам допомоги з часткового безробіття внесені зміни до порядку надання такої допомоги, що затверджені наказом міністерства соціальної політики від 15.07.2014 №468 «Про затвердження змін до порядку надання допомоги з часткового безробіття». Даний наказ зареєстрований в міністерстві юстиції 5 серпня 2014 року за №921/25698 та набрав чинності 22 серпня 2014 року.

Згідно з зазначеними змінами,  уточнено перелік документів, що можуть підтвердити зупинення (скорочення) виробництва продукції на підприємстві; причини невідворотності та тимчасового характеру зупинення (скорочення) виробництва продукції; визначено строки подання підприємством документів та терміни набрання чинності рішення комісії з питань надання допомоги з часткового безробіття.
Допомога з часткового безробіття надається державною службою зайнятості підприємствам для виплати працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу, у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин. Зокрема, надано можливість для виплати такої допомоги підприємствам у разі, якщо вичерпано всі можливі заходи запобігання частковому безробіттю, що підтверджується узгодженим рішенням роботодавця та виборним органом профспілкової організації, з якою укладено колективний договір, за результатами консультацій між ними.
Виплати здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Для отримання виплати допомоги з часткового безробіття роботодавці повинні звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації і повідомити про можливе зупинення (скорочення) виробництва не пізніше дати початку зупинення (скорочення) виробництва. Розгляд питання про надання допомоги з часткового безробіття здійснюється спеціально створеною комісією.
Більш детальну інформацію можна отримати, звернувшись до Миколаївського обласного центру зайнятості за телефонами 37-24-43, 37-24-85, або до центрів зайнятості Миколаївської області.