Письмо «николаевской футбольной общественности» с требованием отставки президента ФФУ Конькова сфальсифицировали?

Комментарии:

Во вторник состоялось расширенное заседание исполкома федерации футбола Николаевской области. Первым пунктом повестки дня значился вопрос о письме от «футбольной общественности Николаева» c требованием отставки президента ФФУ Анатолия Конькова и ситуации, которая возникла в федерации футбола Украины.

Председатель ФФНО и член исполкома ФФУ Николай Еропунов сообщил, что лично пообщался со всеми, кто указан в числе авторов вышеупомянутого письма и сделал соответствующие выводы: подписи большинства – сфальцифированы, некоторые люди вообще толком не понимают о чем идет речь. В обсуждениях члены исполкома высказали мнение, что инициатору письма следовало обратиться непосредственно в областную федерацию футбола, где всегда готовы рассмотреть обращения представителей футбольной общественности области и принять коллективное решение.

После этого члены исполкома проголосовали за соответствующее решение, которое касается данного вопроса. Из пятнадцати членов исполкома, присутствовавших на заседании, четырнадцать проголосовали «за», один – воздержался.

Приводим текст решения областной федерации.

Рішення виконкому Федерації футболу Миколаївської області

Виконком ФФМО на засіданні 11 марта розглянув публікацію про вимогу відставки президента ФФУ Анатолія Конькова, яка була розповсюджена на кількох інтернет-сайтах та була підписана від футбольної громадськості Миколаївської області.

Голова ФФМО М. Л. Єропунов доповів, що він, а також інші члени виконкому ФФМО, провели відповідне розслідування. Встановлено, що більшість із дев’яти «підписантів» цього листа його взагалі не підписували. Багато з «авторів» листа взагалі зараз не працюють у миколаївському футболі і мають до нього далеке відношення. Тому звернення, автором якого є Богдан Потапчук, можна вважати фальсифікацією.

Разом з тим, виконком ФФМО визнає, що проблеми у федерації футболу України дійсно існують. Це й засвідчили подальші події, звинувачення з обох сторін конфлікту. Моніторинг багатьох публікацій, відкриті листи із фдерацій футболу Тернопільської, Вінницької, Житомирської, Полтавської областей викликають занепокоєння та стурбованість щодо атмосфери у ФФУ.

Ми вважаємо, що у цей важкий для України час, футбольна громадськість повинна працювати на єдність нашої держави, усвідомлювати несвоєчасність взаємних звинувачень, більш толерантно ставитись до можливих спільних недоліків та докладати усіх зусиль щодо їх усунення.

Висловлюємо надію, що виконком ФФУ на своєму засіданні розгляне питання внутрішніх взаємовідносин у керівництві головного футбольного органу країни та дасть їм відповідну оцінку. Також очікуємо на результати аудіторської перевірки діяльності головного футбольного органу нашої країни.