Звернення голови Миколаївської облдержадміністрації щодо суспільно-політичної ситуації в країні

Комментарии:

Шановні жителі Миколаївщини! Дорогі земляки!

Сьогодні, 18 лютого, опозиція перейшла всі межі людяності та законності. У той час, коли ситуація в країні почала стабілізуватися і обидві сторони почали знаходити консенсус та обговорювати шляхи виходу із суспільно-політичної кризи, у місті Києві радикально налаштовані сили, які видають себе за учасників мирних протестів, ініціювали новий, нічим не виправданий спалах насильства і беззаконня.

Такими діями опозиція просто перекреслила усі напрацьовані домовленості, які були досягнуті протягом останніх днів та переступила межу законності та загальнолюдської моралі.

Сьогодні в м.Києві відбуваються події, які штучно провокуються і створюють перешкоди для встановлення миру та злагоди в нашому суспільстві.

Нехтуючи безпекою та інтересами пересічних громадян радикальні сили намагаються втілити в життя план силового захоплення влади. Зараз вся країна стала заручником подій, що відбуваються в Києві.

Наголошую на тому, що організатори та винні у загибелі людей, провокаціях та безладі мають бути притягнуті до відповідальності та понести покарання в межах діючого законодавства України. Хочу попередити радикально налаштованих громадян, які зараз чинять протизаконні дії в столиці, що у представників влади достатньо законних повноважень для наведення порядку та забезпечення громадянського спокою в державі.

Закликаю усіх громадян, що беруть участь у масових акціях, не переступати межу та не провокувати правоохоронні органи на застосування сили.

Вдячний кожному жителю Миколаївщини, що в цей непростий час громада нашої області проявила мудрість та високу громадянську позицію.

Ми змогли зберегти спокій в нашому регіоні, всі структури місцевих органів влади, служби, установи та підприємства функціонують у штатному режимі заради стабільності та соціально – економічного розвитку країни та області.

Запевняю кожного жителя Миколаївщини – влада не допустить деструктивних дій, хаосу та безладу. Громада нашої області разом повинна зробити усе для того, щоб кровопролиття зупинилося та не допустити радикальних проявів на нашій території.

Державна влада зробить все від неї залежне для збереження цілісності території України та відновлення стабільності в державі.