Профілактика ГРВІ у дітей

З настанням холодів мами з жахом очікують період простудних і вірусних захворювань. Радяться зі знайомими, друзями, родичами, читають інформацію в засобах масової інформації про те як попередити ГРВІ у дітей. Останнім часом це питання для багатьох став панацеєю. В аптеках скуповується величезна кількість препаратів, які нібито захищають від ГРВІ. На форумах гаряче обговорюють дію цих препаратів. Одні стверджують про їх ефективності, інші - про марність.

Насправді захистити дитину від грві у дитини не так уже й важко. Питання в іншому - сучасні мами (бабусі, дідусі, тата) багато працюють, а з дитиною під час епідемії просто нікому посидіти. Доводиться його відводити в дошкільний заклад або в школу, в яких в цей період купа дітей з соплях і кашлем. Ну і як тут не заразитися? Джерелом вірусу є людина. Тому в такому колективі неможливо не захворіти. І ніякі ліки широко рекламовані вам в профілактиці не допоможуть. Їх ефективність не доведена до сих пір.
Придбання таких препаратів з метою профілактики ГРВІ всього лише трата грошей і психотерапія для батьків. Вони свято вірять, що саме цей препарат допоміг дитині, заспокоюючи себе. А так це чи просто збіг - залишиться неізвестним.Поетому якщо у вас є можливість залишити дитину вдома, сміливо залишайте. При цьому не варто відвідувати з ним місця масового скупчення людей.Істочніком вірусу є все те, до чого торкається хворий. Беріть з собою дезинфікуючі серветки або мийте частіше руки. Вчіть цього детей.Рассадніком вірусу є гроші, за умови що їх чіпав хворий. Намагайтеся під час епідемії користуватися кредитними картами і не давайте дітям гроші (якщо це можливо) .Нехай ваша дитина якомога довше гуляє на свіжому повітрі. У прохолодному, що рухається, вологому повітрі віруси гинуть. З цією метою частіше провітрюйте і зволожує помещеніе.Многіе батьки починають обурюватися, помітивши, що в групі або класі провітрюють приміщення. Не варто цього робити. У сухому і теплому повітрі більше шансів захворіти. У такому повітрі починають активно розмножуватися віруси.Надо дотримуватися правил провітрювання. Діти повинні бути тепло одягнені або покинути помещеніе.Не давайте дітям ліки, здатні висушувати слизові оболонки. Навпаки, зволожуйте їх. Для цього промивайте порожнину носа сольовими розчинами. Їх в готовому вигляді можна купити в аптеках.Особенно добре зволожує слизову носа перед відвідуванням місць скупчення людей. Профілактика ГРВІ повинна бути спрямована не на ковтання таблеток, а на створення умов при яких організм з легкістю міг би боротися з вірусами.