Як вивчити польську

Якщо вам потрібно поїхати на роботу або на навчання в Польщу або просто спілкуватися з представниками цієї країни, то вам необхідно займатися щодня для відпрацювання своїх мовних умінь. Для цього вам знадобиться інтернет і трохи дисципліни.

Скористайтеся дуже популярним сервісом для безкоштовного вивчення польської мови http://www.osvitapol.info/movni-kursy. За допомогою нього ви зумієте освоїти розмовну і базовий рівні. Клацніть по бажаної посиланню, введіть своє ім'я та пошту, підтвердіть підписку на розсилку щоденних уроків.

Виконуйте ті завдання і вправи, які ви будете отримувати, і відправляйте їх на перевірку своєму тьютору (дистанційного викладачеві). Уважно вивчайте всі його зауваження, а також відразу виправляйте свої помилки. Заведіть великий окремий блокнот для запису нових слів. Виписуйте в нього на щоденній основі по 10 слів і перекладів, і поступово вивчати їх, прочитуючи, і перевіряючи себе по кілька разів.

Скачайте собі на робочий стіл підручник з граматики для новачків. Заведіть собі ще одну зошит. Приділяйте цього розділу мови не менше 50 хвилин в день: читайте правила, конспектуйте їх і виконуйте вправи для закріплення. Всього вам потрібно освоювати не більше 1-2 правил в день. Чим більше ви зробите по ним завдань, тим швидше ви зрозумієте структуру польської мови.
Читайте кожен день по 1 простому тексту або кілька діалогів. Їх ви можете знайти на безкоштовному ресурсі http://www.osvitapol.info/movni-kursy. Роздрукуйте кілька сторінок з текстом і почніть їх опрацювання. Вона полягає в читанні слух, виписуванні всіх незнайомих слів і запам'ятовуванні синтаксичних структур. Підкреслюйте завжди червоним фломастером найбільш примітні розмовні вирази з тексту. Поступово ви будете їх запам'ятовувати і згодом - вживати у мовленні.

Вчіться спілкуватися польською мовою. У міру освоєння лексичних одиниць, ви вже будете в змозі використати їх у мові. За допомогою того ж сайту http://www.osvitapol.info/movni-kursy ви знайдете для себе співрозмовників з Польщі або таких же новачків, як і ви. Вступайте з ними в комунікацію в інтернет-кімнаті або по скайпу. Робіть цей крок хоча б 1 раз в кінці тижня.