Як підібрати диван

Вибір дивана - справа відповідальна. В першу чергу він повинен виконувати ті функції, які ви хочете на нього покласти, входити за габаритами у відведений для нього місце і відповідати вашому інтер'єру. Також важливим значенням є ціна дивана, яку ви готові за нього заплатити, і його якість.

На сьогоднішній день в точках продажу представлений величезний вибір диванів від різних виробників, всіляких моделей. Ціни також різні від дешевих диванів економ - класу до елітних моделей.
Визначтеся, який саме диван потрібен вам. Є кутові дивани з різним положенням кута, дивани - трансформери які легко перетворюються в місце для сну, тахта - невисокий і широкий диван без спинки, маленькі дивани для сидіння, більше не розбірні дивани, звичайні дивани книжка та інші моделі.
Для перетворення дивана в місце для сну вибирайте диван - книжку, диван - розкладачку, викочування диван або диван - трансформер.
Диван - книжка є найбільш популярним і надійним видом механізму. Його можна тримати в розкладеному або складеному стані, а також часто розкладати і складати.
Диван - розкладачка зазвичай знаходиться в складеному стані і розкладається перед сном. Його краще вибирати, коли розкладати ви його збираєтеся рідко, наприклад, при приїзді гостей.
Викатні дивани, також погано підходять для постійної розборки. Їх механізми не призначені до постійної експлуатації, вони створені для періодичного іспользованія.Есть круглі дивани - вони використовуються для краси і дивани, налаштовуються під людини, як автомобільні крісла.

Якщо ви не можете визначитися, який диван впишеться у ваш інтер'єр, то можете звернутися до дизайнера.
Розберіть і зберіть диван наскільки раз. Всі його механізми повинні справно працювати. Нічого не може заїдати або розбиратися з працею. Огляньте ролики і напрямні, по яких рухається диван. Краще вибрати металеві.
Огляньте диван знизу. Там ви побачите дерев'яний каркас. Він не може мати цвілі або вогкості. Якісні дивани виготовляють з просушеної деревини без сучків і тріщин.
При покупці шкіряного дивана - огляньте шкіру. Вона повинна бути ретельно оброблена, не мати тріщин і бути м'якою на дотик. Потріть по ній вологою серветкою. Якщо на серветці залишилися сліди, то забарвлення у шкіри не міцна, а значить, вона буде постійно мазати і втрачати колір.
При виборі дивана з обшивкою з матеріалу, зверніть увагу на його якість. Добре якщо матеріал прикріплений до дивану на блискавки. За ним легко буде доглядати. Жакардова тканина служить довго і не линяє, Шенілл легко чиститься. Велюр швидко зношується. При виборі дивана, обтягнутого флоком, знайте, що його не можна чистити мокрим способом, він на клейовий основі.
Огляньте наповнювач дивана. Диван може бути наповнений пінополіуретаном, холофайбером або Періотек. Посидьте і полежіть на дивані. Вм'ятин залишатися не повинно.
Якщо ви вибираєте диван з натурального дерева, перевірте, чи немає на дереві ходів жуків - древоедов. Якщо є, то відмовтеся від такої покупки.