В Николаеве оппозиция заявила о неповиновении президенту, правительству и местным чиновникам

Комментарии:

Совместное заявление Николаевского территориального комитета национального сопротивления и народного вече Николаева распространил на своей странице в Фейсбуке руководитель Николаевской ОО ВО "Батькивщина" Тарас Креминь. В нем сказано:

"Усвідомлюючи останні події, доленосні історичні виклики, що лунають з боку влади перед забарикадованим українським народом, ми, учасники мирного зібрання, оголошуємо про початок громадської непокори знахабнілим утриманцям, через яких укотре пролилася людська кров у серці нашої держави – Києві: президентові, штучному уряду, місцевим чиновникам. Це з їхньої іродової волі продовжують бити і калічити людей, запроторювати у буцегарні, позбавляти народ право на захист, вмиваючи свої руки кров’ю наших майбутніх поколінь.

Наша спільна заява має тверде, підкріплене конкретними фактами, підґрунтя. Зокрема, сьогодні вночі у столиці знову били мирних демонстрантів, які вийшли на вулиці, бо втомилися жити у злиднях, брехнях і розпуці. Це наших земляків залякують на місцях, позбавляють їх роботи, навішуючи чергові обіцянки про демократичні засади влади. Так далі не можна!

Констатуємо, що вчорашній Міжнародний день прав людини – це не контрольна подія для нинішньої влади в контексті дій Євромайдану, а привід для іншого – «розчистки місця для йолки» та «руху транспорту», отже, Дня жорсткого побиття народу під прицілами снайперів. На жаль, історія так і не навчила пана президента, який і сьогодні, оголосивши перед усім світом про свої наміри вийти з кризи, продовжує охороняти принципи безкарності, брутальності, позірної сили і диктатури.

Майданна страшна ніч для народу має повернутися цинічній, людиноненависній владі Варфоломіївською, адже стільки жорстокості та свавілля, яке впало на голови беззахисних людей, не бачили навіть старі люди, хто пережив Голодомори, часи окупації, масові репресії. Тому вірити цій владі – це суперечити людському сумлінню, публічно паплюжити Конституцію, зраджувати цивілізаційним засадам розвитку людства. Знайте: якщо сьогодні тріщать чуби у столиці, завтра це ж відбудеться і тут, у Миколаєві, багатьох інших містах держави, де прагнуть скинути у прірву заскорузлі тоталітарно-олігархічні феодальні ланцюги тоталітарної влади.

Ми закликаємо миколаївців, а з ними і всіх громадян України підтримати акт громадської непокори, тому протестувати проти паплюження Конституції, свавілля влади, масового побиття людей, тому рішучо виступати на підтримку прав і свобод, захист честі і гідності, з вірою у перемогу правди і справедливості.

Слава Україні!
Прийнято спільним рішенням громади 11.12.13".