Николаевские писатели и литераторы возмущены действиями садистской карательной машины на Евромайдане

Комментарии:

Вчера, 4 декабря, николаевские члены Союза писателей Украины приняли обращение в связи с последними событиями в стране. Вот его текст, который направлен председателю НСПУ Виктору Баранову.

"Миколаївські письменники - члени НСПУ та літературний актив краю - рішуче засуджують неправомірні дії міліцейського підрозділу "Беркут" і жорстоке побиття активістів Євромайдану, журналістів і студентів, усіх учасників мирного протестувального руху. Садистська каральна машина зі злобою окупантів напала й на письменників у їх домі, в Будинку письменника на вул.Банковій, завдавши фізичних тортур і літераторам, і активістам Євромайдану, зневаживши і Конституцію України, і моральні закони суспільства. Причому подвійне побиття людей супроводжувалося цинічними антиукраїнськими репліками, знущанням над жертвами, повною зневагою до співвітчизників, що неприпустиме в будь-якому цивілізованому суспільстві. Ганьба провокаторам і садистам у погонах і без них! Ганьба - і тим антиукраїнським ляльководам, котрі стоять за ними!

Письменницька громада Миколаєва одностайно підтримує рішення позачергового засідання Секретаріату НСПУ, яке відбулося 2 грудня, і в своїх публікаціях, публічних виступах донесе до широкого громадського загалу консолідовану позицію всієї Національної спілки письменників України в боротьбі за утвердження європейських духовних і культурних цінностей, гуманістичну основу нашого суспільного діяння і буття.

Дмитро КРЕМІНЬ, голова МОО НСПУ, письменники Дарина БЕРЕЗІНА, Катерина ГОЛУБКОВА, Альберт ВЕРБЕЦЬ, Світлана ІЩЕНКО-ТОРНТОН(Канада), В’ячеслав КАЧУРІН, Анатолій МАЛЯРОВ, Лариса МАТВЕЄВА, Віра МАРУЩАК, Володимир ПУЧКОВ, Людмила ЧИЖОВА".