Заява фракцій «Фронт змін» та «БЮТ-Батьківщина» у Миколаївській обласній раді VI скликання

Комментарии:
Ознайомившись зі «Звітом голови облдержадміністрації щодо виконання делегованих обласною радою повноважень» (звіт) за 2012 рік, фракції «Фронт змін» та «БЮТ-Батьківщина» у Миколаївській обласній раді констатують наступне:
Розгляд звіту відбувся з порушенням вимог «Закону про доступ до публічної інформації». Його текст не було розміщено у вільному доступі за 20 робочих днів, як того вимагає Закон. Склалося враження, що адміністрація робила все, аби уберегти звіт від людей, начебто робота голови ОДА, здійснювана коштом платників податків, є державною таємницею вищого рівня.
Сам звіт  - це  величезний потік інформації, що дуже часто дублюється, і є зразком бюрократичного документа, в якому вихваляється діяльність обласної державної адміністрації. Проте, навіть у цьому документі його автори змушені визнати, що основні успіхи у реалізації інвестиційних проектів є заслугою самих підприємств. І облдержадміністрація не має до них ніякого відношення. На жаль, у звіті не міститься жодного прикладу реалізації у 2012 році інвестиційних проектів, запропонованих держадміністраціями.  
Звіт аж ніяк не відображає реальне життя звичайних мешканців Миколаївщини - виборців та платників податків. Людей не цікавлять цифри та проценти. Натомість їх цікавлять: наявність роботи з гідною зарплатнею, якісна та доступна медицина, безпека на вулицях, повага до їхньої гідності та прав, зокрема до права обирати та бути обраним до будь-яких органів влади.
Щодо останнього - звіт є вкрай лаконічним. Цитуємо: «У жовтні 2012 року відбулись вибори народних депутатів України, що пройшли демократично і в межах чинного законодавства». Саме так описані всі драматичні події минулого року у 132-му окрузі. Більшого лицемірства та цинізму годі й уявити.
Враховуючи вищесказане, фракції «Фронт змін» та «БЮТ-Батьківщина» у Миколаївській обласній раді VI скликання заявляють:
Саме політика голови Миколаївської обласної державної адміністрації у 2012 році Круглова М. П. призвела до дестабілізації громадсько-політичної ситуації в регіоні, ескалації конфлікту у суспільстві, дискредитації області. Саме через його діяльність Миколаївщина асоціюється із місцем, де панує свавілля, відсутнє право, нехтуються базові права людей.
На жаль, події першої половини 2013 року тільки підтверджують наші сумні висновки. Тому пропонуємо голові Миколаївської облдержадміністрації не гнівити Бога та піти у відставку, поки він не довів ситуацію в області до вибуху.
Від фракції «Фронт змін»    МерІков В. І.
Від фракції «БЮТ-Батьківщина»   Мартиросов С. В.