Заява про екологiчнi наслiдки дiяльностi

Комментарии:
Здійснення діяльності ПП «Двалекс» зі збирання, перевезення, зберігання небезпечних відходів планується на території  складського  комплексу за адресою: Миколаївська область, Миколаївський район, село Сливине, вулиця Центральна, 2а.
Процес складатиметься з етапів:
- прийом, придбання відходів на своїй території або самовивезення орендованим транспортом з території власника відходів;
- сортування відходів на види;
- зберігання відходів для подальшої передачі / реалізації для утилізації, знешкодження, переробки підприємствам із правом переробки, утилізації, знешкодження небезпечних відходів даного виду.
Суттєвими факторами, що можуть впливати на стан навколишнього природного середовища, є наступні:
повітряне середовище:
- викиди від в'їзду-виїзду автотранспорту.
водне середовище:
- використання води питної якості до 1 м3/добу;
грунти:
- вплив об'єкта на ґрунти в режимі експлуатації відсутній (на ділянці здійснюється організоване відведення зливових стічних вод, встановлені спеціально відведені місця для тимчасового зберігання відходів), підземні води захищені від забруднень;
рослинний і тваринний світ, заповідні об'єкти:
- здійснення діяльності передбачене на земельній ділянці, що не належить до об'єктів ПЗФ, зелені насадження відсутні.
навколишнє техногенне середовище:
- пам'ятки архітектури, історії і культури (як об'єкти забудови), зони рекреації, культурного ландшафту та інші елементи техногенного середовища в зоні впливу об'єкта відсутні.
Об'єкт входить до додатку «Е» ДБН А.2.2-1-2003 - «Переліку видів діяльності та об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку» (п. 3).
Об'єкт не входить до видів виробництв і об'єктів І, II та III класу небезпеки за санітарною класифікацією підприємств, виробництв та споруд відповідно до «Державних санітарних правил об'єктів планування та забудови населених пунктів» №173 (примітка до додатку «Е» ДБН А.2.2-1-2003).
Ступінь екологічного ризику планованої діяльності визначений відповідно до постанови КМУ від 19 березня 2008 р. №212 «Про затвердження розподілу суб'єктів господарювання за ступенем ризику їхньої господарської діяльності для навколишнього природного середовища та періодичності здійснення заходів державного нагляду (контролю)».
Відповідно до п.п. (1) п. 2 зазначених «критеріїв», діяльність комплексу належить до високого ступеня ризику.
Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання проводяться не частіше, ніж два рази на рік.
Заходи, що гарантують здійснення діяльності відповідно до екологічних стандартів і нормативів:
- Передбачені заходи з розміщення і утилізації твердих побутових відходів і промислових відходів. Для збору і тимчасового складування кожного виду відходу на підприємстві є спеціально відведені місця. В міру накопичення власні відходи віддаляються з території об'єкта і передаються іншим власникам для подальшого поводження з ними - на обробку, утилізацію, знешкодження, поховання та ін.
- Розмір СЗЗ для об'єкта встановлений на рівні 100 м.
- Дільниця для зберігання та сортування відходів має тверде покриття, що унеможливлює проникнення в ґрунт шкідливих речовин.
- Приміщення забезпечене приямками для збору електроліту та інших рідин, що можуть розлитися, в приямку є змінна ємкість.
З приямка (у випадку розливу електроліту та інших рідин, вони стікаються в акумулюючий приямок) електроліт та інші рідини в спеціальній тарі відправляються на переробку на спеціалізоване підприємство.
- Відпрацьовані АБ з пошкодженими моноблоками, окремі складники АБ утримують у кислототривких контейнерах.
- Технологічний процес зберігання відходів передбачає ізолювання їх від дії навколишнього середовища (атмосферних опадів, прямої дії променів сонця, вивітрювання, запорошення).
- Для перевезення відходів застосовують контейнери за ГОСТ 18477-79, піддони, дерев'яні ящики та інші види тари відповідно до технічних умов на їхнє виготовлення і забезпечують збережуваність відходів під час транспортування і зберігання.
Перелік залишкових впливів
Залишковими впливами є:
- забір питної води з централізованих водопровідних мереж згідно з укладеними договорами в орієнтовному обсягу 0,13-1,0 м3/добу;
Вжиті заходи щодо інформування громадськості про плановану діяльність, мету і шляхи її здійснення
Громадськість має бути поінформована щодо планованої діяльності та змісту ОВНС. «Заява про екологічні наслідки діяльності» надається до місцевого органу самоврядування.
Для ознайомлення з матеріалами ОВНС і надання пропозицій звертатися до розробника ОВНС та Замовника:
- ТОВ Науково-виробниче підприємство «Екозахист», генеральний директор Спіцина А. О. Адреса -
м. Київ, вул. Механізаторів, 2. Тел./факс: (044)4960120, (067)8293234. E-mail: ecozahist@gmail.com
- ПП «Двалекс»; генеральний директор - Штефан О. В.
54008, м. Миколаїв, вул. 4-та Слобідська, буд. 88, корп. 4, кв. 19.
З пропозиціями, зауваженнями та коментарями звертатись до Надбузької сільської ради за адресою: 57130, с. Надбузьке, вул. Леніна, 1/1. Тел. (0512)483490.