Заява про намiри

Комментарии:
Приватне підприємство «Двалекс» планує організацію діяльності зі збирання, перевезення, зберігання небезпечних відходів на території складського комплексу, за адресою Миколаївська область, Миколаївський район, село Сливине, вул. Центральна, 2а.
Планована діяльність сприятиме покращенню екологічної ситуації на об'єктах-утворювачах небезпечних відходів та забезпечуватиме раціональне поводження відповідно до вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи» та ДСанПіНу 2.2.7.029-99 «Гігієнічні вимоги поводження з промисловими відходами та визначення їхнього класу небезпеки для здоров'я населення».
Відповідно до додатку №4 до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом міністерства охорони здоров'я України від 19.06.1996 року №173, розмір СЗЗ для об'єкта встановлений на рівні 100 м (ІV клас небезпеки).
Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13.07.2000 р. №1120 «Про затвердження положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням і Жовтого та Зеленого переліків відходів», відходи, з якими планується здійснювати операції зі збирання, перевезення, зберігання, належать до «Жовтого переліку» небезпечних відходів.
При розміщенні небезпечних відходів на території суб'єкта господарювання, згідно зі статтею 34 Закону України «Про відходи» та пунктом 39 статті 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», необхідно отримати ліцензію на поводження з небезпечними відходами.
Згідно з пунктом «д» статті 17 Закону України «Про відходи», суб'єкти господарської діяльності зобов'язані «забезпечувати повне збирання, належне зберігання та недопущення знищення і псування відходів, для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія, що відповідає вимогам екологічної безпеки», і згідно з пунктом «і» статті 42, повинні передавати їх тільки організаціям, що мають відповідні ліцензії.
Можливі види впливу планованої діяльності (під час будівництва і експлуатації) на навколишнє середовище:
Повітряне середовище
- викиди від в'їзду-виїзду автотранспорту.
Водне середовище:
- використання води питної якості до 1 м3/добу;
- передання на утилізацію стічних вод та рідких відходів з біотуалету, душових.
Грунти:
- вплив об'єкта на ґрунти в режимі експлуатації відсутній (на ділянці здійснюється організоване відведення зливових стічних вод, встановлені спеціально відведені місця для тимчасового зберігання відходів), підземні води захищені від забруднень.
Рослинний і тваринний світ, заповідні об'єкти:
- здійснення діяльності передбачене на земельній ділянці, що не належить до об'єктів ПЗФ, зелені насадження відсутні.
Навколишнє соціальне середовище:
- створення 5 додаткових робочих місць.
Навколишнє техногенне середовище:
- пам'ятки архітектури, історії і культури (як об'єкти забудови), зони рекреації, культурного ландшафту та інші елементи техногенного середовища в зоні впливу об'єкту відсутні.
Участь громадськості:
Для ознайомлення з матеріалами ОВНС і надання пропозицій звертатися до розробника ОВНС та замовника:
ТОВ «Науково-виробниче підприємство «ЕКОЗАХИСТ», генеральний директор - Спіцина А. О. Адреса - м. Київ, вул. Механізаторів, 2. Тел./факс: (044) 520-12-96, (067) 443-70-37. E-mail: ecozahist@gmail.com
ПП «Двалекс», 54008, м. Миколаїв,   вул. 4-та Слобідська, буд. 88, корп. 4 кв. 19.
Тел./факс: (096) 253-11-79,
095-571-71-41.
E-mail: ppdvalex@gmail.com
Із пропозиціями, зауваженнями та коментарями звертатись до Миколаївської райдержадміністрації
за адресою: 54036, м. Миколаїв, Одеське шосе, 18а.