Громада Березанського району iнформується про екологiчнi наслiдки

Комментарии:
запланованої діяльності щодо буріння експлуатаційної свердловини для водопостачання Рибаківської сільської громадської організації «Джерело» в селі Рибаківка Березанського району Миколаївської області.
Замовник робіт - ФОП Абчугський О. М. 02140, м. Київ, вул. Вишняківська, 13, кв. 248, тел. 050-330-01-80.
Виконавець робіт - Миколаївська гідрогеологічна партія Південно-Української гідрогеологічної експедиції Причорноморського ДРГП (ліцензія АВ №429082 від 29.09.2008 р. Держгеологслужби). Ділянка під будівництво водозабірної споруди розміщена у межах Рибаківської сільської ради Березанського району. Відбір підземних вод у кількості 37,5 куб. м/добу відбуватиметься із прогнозних ресурсів підземних вод верхньосарматських покладів, що постійно поповнюються за рахунок власних природних та залучених ресурсів.
Забруднення підземних вод за умов дотримання технології буріння свердловини виключається. Залишкові впливи не існують.
Нормативний стан природного середовища забезпечується шляхом дотримання технології під час буріння та експлуатації свердловини (за робочим проектом), будівництва та облаштування насосної станції (за ТП 901-02-142-85), створення зони санітарної охорони суворого режиму водозабірної свердловини та дотримання правил і режиму господарського використання території водоохоронних зон I-III поясів відповідно до постанови КМУ №2024 від 18.12.1998 р.
ФОП Абчугський О. М. зобов’язується виконувати норми і правила охорони навколишнього природного середовища і вимог екологічної безпеки на всіх етапах будівництва та експлуатації свердловини.
Проектувальник в особі начальника Миколаївської гідрогеологічної партії Манюти О. О. зобов’язується вести авторський нагляд за виконанням проектних рішень за якістю робіт під час будівництва свердловини та підземної камери насосної станції.