20 рокiв на вартi закону

Комментарии:
4 червня в Україні відзначатимуть 20-ту річницю від дня створення господарських судів. Урочисті заходи з нагоди ювілею відбудуться також у Миколаєві, де одну з гілок судової влади в державі представляє господарський суд Миколаївської області.
Професійне свято працівники суду готуються зустріти, як завжди, на службі, допомагаючи сотням підприємців успішно розв'язувати найскладніші господарські спори. Як свідчить статистика, останнім часом українці все частіше звертаються до господарських судів за захистом своїх прав. Не є винятком і господарський суд нашої області, кількість звернень до якого не зменшується.
Кожен позов суд розцінює не тільки як ознаку нових зрушень в економіці держави, але  як і зростання довіри суспільства до всіх господарських судів. Однак за сухими цифрами звітів, як правило, лишається непомітною щоденна копітка праця служителів Феміди. Проте саме завдяки зусиллям великого й дружнього колективу господарського суду більшість підприємств області продовжують плідно працювати на користь держави.
Певно, немає потреби доводити, що людський капітал - найголовніше багатство держави. Однак у перший рік існування української системи арбітражних (господарських) судів у штаті господарського суду Миколаївської області налічувалося лише 20 працівників. Поступове чисельне збільшення штату суду в період з 1991 по 2011 роки стало виробничою необхідністю, що дала можливість швидко та якісно опрацьовувати велику кількість спорів. Сьогодні в господарському суді  на Миколаївщині працюють 99 кваліфікованих фахівців, зокрема 16 високопрофесійних суддів.
Колектив суду пишається компетентними, високопрофесійними суддями, які в даний час гідно представляють судову владу у Вищому господарському суді України. Це Н. О. Волковицька, В. Л. Цвігун, О. М. Мамонтова, Л. В. Ковтонюк,  які віддали господарському суду Миколаївської області багато років натхненної праці.  
Чимало авторитетних й досвідчених суддів, вихідців з господарського суду Миколаївської області, успішно здійснюють правосуддя в обласних і районних судах. Серед них - суддя Миколаївського районного суду Г. В. Терентьєв, суддя Корабельного районного суду
Я. А. Чернявська, суддя Запорізького окружного адміністративного суду Ж. М. Чернова, судді Миколаївського окружного адміністративного суду Т. О. Гордієнко, М. В. Мавродієва, О. В. Малих, В. В. Птичкіна, В. С. Брагар.
Пам'ятають у суді також своїх ветеранів - талановитих суддів П. В. Цвєткову та Т. Є. Моргуленко. Із господарським судом на Миколаївщині  пов'язані  десятки років їхньої трудової діяльності та найвищі відомчі відзнаки.
Разом із колективом господарського суду Миколаївської області ми поділяємо радість ювілейної річниці їхньої нелегкої, але почесної справи служіння українському народові.  Маємо надію, що і в подальшому істотний вклад наших суддів у розвиток правової держави буде високо оцінений українським суспільством. Зі святом вас, шановні працівники господарського суду!
На знімку: судді господарського суду Миколаївської області (зліва-направо): перший ряд: Н. О. Семенчук, Т. М. Дубова, Т. М. Давченко, заступник голови суду Л. І. Васильєва, О. Г. Смородінова, Т. В. Гриньова-Новицька; другий ряд: І. Г. Філінюк, О. В. Ткаченко, В. І.Міщенко, голова суду К. Л. Василяка, С. М. Коваль, В. О. Ржепецький, Ю. М.Коваль.