В обласному центрi зайнятостi реєструють осiб iз обмеженими фiзичними можливостями

Комментарии:
Вибір місця роботи є одним з найважливіших рішень у житті людини. Якщо ви бажаєте бути успішним на ринку праці, шукаєте роботу чи бажаєте її змінити, вашим надійним помічником стане державна служба зайнятості.
Сюди за сприянням у працевлаштуванні можуть звертатися всі громадяни, які шукають роботу. Реєстрація та облік громадян проводиться за місцем їхнього проживання за умови пред'явлення паспорта, трудової книжки, документа про освіту, цивільно-правового договору, а в разі потреби також військового квитка.
Особи з обмеженими фізичними можливостями надають ще посвідчення інваліда, довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та індивідуальну програму реабілітації.
Відповідно до статті 2 Закону України «Про зайнятість населення» безробітними визнаються працездатні громадяни працездатного віку, які через відсутність роботи не мають заробітку або інших доходів і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають підходящу роботу, готові та здатні розпочати працювати.
Безробітними визнаються також особи з обмеженими можливостями, які не досягли пенсійного віку, не працюють та зареєстровані як такі, що шукають роботу, крім тих, які за висновком МСЕК є непрацездатними.
Державна служба зайнятості здійснює підбір відповідної роботи для громадян відповідно до вимог статті 7 Закону України «Про зайнятість населення».
За відсутності належної роботи рішення про надання громадянам статусу безробітних приймається державною службою зайнятості за їхньою особистою заявою з восьмого дня після реєстрації у центрі зайнятості за місцем проживання як таких, що шукають роботу.
Звертаємо увагу, що право на призначення допомоги з  безробіття мають лише особи з обмеженими фізичними можливостями, визнані у встановленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали на умовах повного або неповного робочого дня (тижня) не менше, ніж 26 календарних тижнів, та сплачували страхові внески.
Інвалідам, визнаним у встановленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали менше, ніж 26 календарних тижнів, допомога з безробіття не призначається.
Миколаївська обласна служба зайнятості приділяє особливу увагу працевлаштуванню осіб з обмеженими фізичними можливостями, здійснює пошук підходящої роботи відповідно до рекомендацій медико-соціальних експертних комісій, наявних знань та навичок, з урахуванням побажань людини.
Звертайтеся! Ми завжди готові допомогти!
У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся до спеціалістів обласного центру зайнятості за тел.: 37-24-75, 37-24-51.
Відділ організації сприяння працевлаштуванню Миколаївського обласного центру зайнятості