10 рокiв захисту та турботи

Комментарии:
Ювiлей Фонду соцiального страхування вiд нещасних випадкiв на виробництвi та професiйних захворювань Украiни
1 квітня Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України виповнюється десять років.
Створення Фонду зумовлене насамперед тим, що система компенсацій потерпілим від нещасних випадків, що діяла до 1999 року, не могла ефективно працювати. У період різкого спаду виробництва десятки тисяч людей, які мали законне право на відшкодування збитку від виробничих травм, не могли отримати компенсації.
З часу створення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України зроблено головне: виплати потерпілим на виробництві стали регулярними, їхні інтереси захищаються.
Вже десять років виконує свої найголовніші завдання відділення виконавчої дирекції Фонду в Центральному районі міста Миколаєва:
- забезпечує проведення профілактичних заходів, що спрямовані на усунення шкідливих та небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров'ю застрахованих, що спричинені умовами праці;
- допомогає потерпілим від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання відновити втрачене здоров'я та працездатність;
- у разі настання нещасного випадку на виробництві, під час виконання трудових обов`язків, забезпечує матеріальне відшкодування шкоди застрахованим особам, пов`язаної з втратою заробітної плати або відповідної її частини, а також, у разі смерті потерпілого, непрацездатним членам його сім'ї. Надає потерпілим всі соціальні послуги за зіпсоване здоров`я.
З 1 січня 2011 року набув чинності Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», згідно з яким облік платників єдиного внеску, забезпечення збору та ведення обліку страхових коштів, контроль за повнотою та своєчасністю їхньої сплати, ведення Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування відтепер покладено на Пенсійний фонд України.
Однак, це ніяк не позначиться на роботі нашого Фонду, який і надалі гідно виконуватиме свої обов`язки перед постраждалими на виробництві та членами їхніх сімей.
У зв'язку з набранням чинності Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 8 липня 2010 року №2464-VІ, наше відділення нагадує страхувальникам. Якщо ви маєте   заборгованість зі сплати страхових внесків за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань,  то відповідно до підпункту 2.2 пункту 2 постанови правління Фонду від 30.11.2010 року  №31 «Про порядок стягнення та обліку заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України», зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 17 грудня 2010 року за №1286/1858, подаєте до робочих органів виконавчої дирекції Фонду звітність до повного погашення заборгованості згідно з додатком до цієї постанови, починаючи з 1-го кварталу 2011 року щоквартально до повного погашення заборгованості.
Також усі страхувальники один раз на рік до 25 січня року, наступного за звітним, подають до робочих органів виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням (місцем проживання) відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за формою згідно з додатком 5 (постановою правління Фонду від 30.11.2010 №30).
Підбиваючи підсумки, впевнено можна сказати, що відділення за 10 років провело велику роботу, багато зроблено, досягнуто значних результатів, розроблено та намічено багато планів.
Користуючись нагодою, вітаємо всіх коллег з ювілеєм Фонду! Нехай добрими справами та вагомими здобутками увінчається наша спільна праця заради добробуту громадян України! Бажаємо усім міцного здоров'я, особистого щастя, злагоди, добра, благополуччя та майбутніх професійних досягнень!