На день Святого Миколая керiвники областi подарували дiтям-сиротам солодощi, комп'ютер, телевiзор...

Комментарии:
Протягом усього дня голова облдержадміністрації та його заступники вітали з днем Святого Миколая дітей Миколаївщини, які найбільше потребують уваги та турботи влади.
Зранку заступник губернатора Віталій Травянко відвідав Миколаївський будинок дитини. Вихователі закладу розіграли перед маленькими дітьми новорічну казку, де були і Лисиця, і Ведмідь, і Зайчик, і, звичайно, Святий Миколай. Діти читали вірші, співали пісні та танцювали. І за це вони отримали цілу купу солодощів від обласного керівництва.
Віталій Іванович побажав дітям щастя і здоров'я. Також на свято завітав директор Миколаївського глиноземного заводу Володимир Жмурков та начальник обласного управління охорони здоров'я Світлана Хотіна.
А вже за годину в Миколаївській санаторній школі-інтернаті №7 заступник губернатора Дмитро Оборонько привітав більше 400 вихованців інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подарував навчальному закладу телевізор та пральну машину.
Цього ж дня з вітаннями та подарунками до обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію «Південний» завітали перший заступник губернатора Наталія Бракован та начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Світлана Хотіна.
Наталія Володимирівна розповіла, що обласна влада в ці свята вирушила у своєрідний  «марафон добрих справ». Всі заступники губернатора роз'їхалися за адресами дитячих закладів із благородною та світлою метою. Голова облдержадміністрації не залишив без подарунків жодного закладу: чи то інтернат, чи то санаторій. Від імені губернатора Наталія Бракован привітала малюків зі святом Святого Миколая та подарувала кожному багато солодощів.
А за кілька годин Наталію Володимирівну вже зустрічали учні Мішково-Погорілівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату Жовтневого району.
Доброзичливі господарі подарували  гостям театралізовану виставу «Святий Миколаю, тебе дітвора чекає!» Перший заступник губернатора від імені Олексія Гаркуші передала дітям вітання, солодощі, а також комп’ютер.
Наталія Володимирівна сказала, що їй приємно виконувати таку благодійну місію, адже хочеться, щоб кожен із 300 учнів закладу відчував батьківську турботу й піклування. Цього ж дня в інтернаті №5 для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Мельниченко від імені губернатора Миколаївщини Олексія Гаркуші привітав дітей із зимовим святом та презентував їм квадроцикл. У 2008 році завдяки Олексію Гаркуші на ремонт школи було виділено близько 1 млн. гривень та побудовано квадродром - аби діти соціально незахищених категорій відчували турботу обласного керівництва. Вдячні діти під час свята відповіли гарними віршами й співами.
Також Валерій Мельниченко привітав зі святом вихованців спеціальної школи-інтернату №1 для дітей зі зниженим слухом. Від імені губернатора 66 дітям школи презентували електроорган, музичний центр та відеомагнітофон.
Вітати дітей керівництво облдержадміністрації почало ще напередодні: в Українському академічному театрі драми та музичної комедії заступник губернатора Володимир Луста привітав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із багатодітних сімей, дітей-інвалідів, дітей із малозабезпечених сімей, вихованців дитячих будинків сімейного типу та вихованців прийомних сімей - усього 405 дітей із районів та міст Миколаївщини. Кожна дитина отримала солодкий подарунок від Святого Миколая, а потім усі вони переглянули виставу «Золоте курча».