Народний депутат України Роман Забзалюк: Немає сумнiву, хто стане наступним Президентом

Комментарии:
Із бесіди з народним депутатом України Романом Забзалюком на радіо «Миколаїв»
- Пане Романе, чи встоїть уряд у ситуації, коли дуже потужні сили виступатимуть проти його діяльності?
- Звісно, і це очевидно, на жаль, що навіть перед лицем такої загрози, яку ми побачили на Кавказі, консолідації в нашому політикумі не відбудеться. І навіть якщо за рахунок певних зрад своїх виборців пройдуть чергові перемовини і утвориться нова коаліція у вигляді, наприклад, ЄЦ, частини Партії регіонів, можливо її підтримує частина блоку Литвина, все одно народ прекрасно бачить, хто працює конструктивно і хто вміє сьогодні налагоджувати економіку. Ви подивіться, як чудово спрацював уряд щодо надання допомоги областям, які постраждали від повені. Очевидні економічні зрушення, пригальмування інфляційних процесів, які розкрутив, до речі, уряд Януковича. Вони успішно долаються урядом Тимошенко. І народ все це бачить, і незалежно від того, яка буде конфігурація, навіть, якщо Юлія Володимирівна піде у відставку, однозначно, її майбутнє - на посаді Президента України.
- Журнал «Кореспондент» провів соціальне дослідження щодо визначення найвпливовіших людей України. І найвпливовішою, згідно з цим дослідженням, є Юлія Тимошенко. Вона на першому місці, на другому - Рінат Ахметов, на третьому - Віктор Ющенко, і Віктор Янукович на шостому місці. На вашу думку, з наближенням президентської кампанії чи можуть з’явитися нові постаті у цій гонці? Наприклад, Рінат Ахметов або Леонід Черновецький?
- По-перше, які б ситуації не виникали, які б можливі рятувальні варіанти не розпрацьовували наші опоненти, а я їх називаю діти Кучми, все це саме про реставрацію олірахічно-кланового режиму, коли безперешкодно можна було використовувати механізм держави на оборудці своїх численних капіталів. Ми в опозиції до таких груп.
Друге, і це стає все більш очевидним, що прості люди бачать, хто реально, твердо може вести Україну до демократичних і економічних звершень. Тому недарма сьогодні Юлія Володимирівна Тимошенко на першому місці рейтингу. І тому у нас немає жодних сумнівів, що наступним Президентом України стане саме вона.