Українськi кредитнi спiлки вiд фiнансовоi кризи не постраждають! Запевняє громадська органiзацiя Асоцiацiя кредитних спiлок Миколаївської областi

Комментарии:
Внаслідок сучасної нестабільної ситуації кредитні спілки опиняться в рядах переможців, оскільки проценти за депозитами у них набагато вищі, ніж у банках, що допомагає зберегти внески від інфляції, та кредитні спілки вільно здійснюють кредитування населення (на відміну від банків).
Руслан ЗУБКОВ, виконавчий директор ГО «Асоціація кредитних спілок Миколаївської області»
Українські кредитні спілки від фінансової кризи не постраждають. Діяльність цих громадських фінансових організацій ускладнить хіба що паніка, спровокована забороною Нацбанку України на дострокову видачу депозитів, інфляцією, зростанням курсу долара та проблемами «Промінвестбанку». Ситуація паніки загострюється і через політичну нестабільність, що полягає у незлагодженій роботі вищих органів державної влади та дострокових виборах. Але значний вплив на збільшення панічних настроїв населення здійснюється через засоби масової інформації. Газети, телебачення, інтернет неодноразово в пошуках сенсацій для підвищення глядацького та читацького рейтингів у яскравих барвах описують події, що ніби в світі настала Друга Велика депресія, а державна влада кидає населення напризволяще. Насправді, у той час, коли відбуваються зміни у вищих органах законодавчої та виконавчої влади, на місцевому рівні працюють тисячі державних службовців, які є професіоналами своєї справи, і вони діють постійно, незалежно від виборів. Говорити про банківську кризу - теж не можна, оскільки банківська криза - це коли банк неплатоспроможний, а на сьогодні ліквідність є достатньою - близько 18 млрд. грн. Тому справжніх та існуючих причин для паніки немає. Сучасна ситуація у фінансовій сфері України через наявність вітчизняних та міжнародних фінансових механізмів та важелів налагодиться вже за кілька місяців.
Кредитні спілки перебувають у виграшній ситуації за даних обставин. Це відбувається тому, що всі вони керуються однією з найгнучкіших і найпристосованіших форм перерозподілу фінансових потоків. Кредитні спілки не зациклюються на операціях фондових ринків, не грають із нерухомістю. Кредитування КС банками зведено до мінімуму, а їхня фінансова структура кардинально відрізняється від банківської структури тим, що кредитні спілки не залучають іноземних кредитів, а отже не несуть банківських ризиків, не фінансують житлове будівництво (з якого, власне, і почалася світова фінансова криза), і КС не вкладають свої активи у цінні папери, які можуть знецінитися. Кредитні спілки працюють достатньо стабільно. Здійснюється споживче кредитування, у той час коли цього не роблять банки. Перераховані чинники дають цим громадським фінансовим організаціям хороший імунітет від фінансової кризи.
Таким чином, внаслідок сучасної нестабільної ситуації кредитні спілки опиняться в рядах переможців, оскільки проценти за депозитами у них набагато вищі, ніж у банках, що допомагає зберегти внески від інфляції, та кредитні спілки вільно здійснюють кредитування населення (на відміну від банків). Світові фінансові організації передбачають, що кредитні спілки в Україні у 2009 році зростуть за своєю могутністю та впливом на 200% і зрівняються за обсягом активів із кредитними спілками Канади, країн Європейського Союзу та інших розвинутих країн.
У Миколаївській області створена Асоціація кредитних спілок Миколаївської області, що об'єднує шість потужних кредитних спілок, які працюють згідно зі свідоцтвами Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг і своєю стабільною роботою довели свою надійність.
l КС «Злагода», м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 89.
8 (0512) 44-51-33.
l КС «Кредитний альянс», м. Миколаїв, вул. Адм. Макарова, 48/2.
8 (0512) 47-15-27, 47-16-27.
l КС «Світовід», Миколаївська обл., м. Первомайськ, вул.
Л. М. Толстого, 3.
8 (05161) 5-45-91.
l КС «Флагман», м. Миколаїв, вул. Адм. Макарова, 48/2. 8 (0512) 47-15-27, 47-16-27
l КС «Юж-Кредит», Миколаївська обл., м. Южноукраїнськ,
вул. Дружби народів, 23/85.
8 (05136) 5-52-00.

l Фермерська кредитна спілка, Миколаївська обл., м. Первомайськ, вул. Шевченка, 2. 8 (05161) 5-43-71, 7-54-76.
Асоціація кредитних спілок Миколаївської області здійснює аналіз та суворий контроль за дотриманням всіх фінансових нормативів зазначеними кредитними спілками. При Асоціації діє Громадська приймальня за адресою: м. Миколаїв, вул. Садова 1/1. Тел. (0512)500527, де кожному громадянину, який звернувся за порадою, нададуть повну та обгрунтовану відповідь.
Асоціація кредитних спілок Миколаївської області співпрацює з Всеукраїнською асоціацією кредитних спілок, що є гарантією надійності та стабільності її роботи.
Св. виконкому Миколаївської міської ради А01 №123469 від 19.07.07