Заява

Комментарии:
Делегатів V позачергового з'їзду Партії правозахисту до Президента України Віктора Ющенка та до надзвичайного і повноважного посла США в Україні Вільяма Тейлора про невизнання конституційним проведення позачергових парламентських виборів 30 вересня 2007 року та про обов'язкове виникнення форс-мажорних обставин в Україні.
Шановні панове!
Державна влада в країні узурпована! Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні замість народу стали гроші. Тільки за рахунок шалених грошей здійснюють владу безпосередньо олігархічні клани.
Шляхом віртуального внесення олігархічними кланами в статтю 71 Конституції України обов'язкової грошової застави народом України при бажанні участі у волевиявленні, корумпованою державною владою відібране повністю його (народу) гарантоване конституційне вільне волевиявлення.
Партія правозахисту заявляє про невизнання конституційним проведення позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року за єдиним джерелом влади - грішми.
Партія за диктатуру Конституції та законів України! Партія проти диктатури грошей при народному волевиявленні! Девіз партії: «Рівні права, рівні можливості!»
По-третє, як і в 2002 та 2006 роках, шляхом порушення ст. 4 Закону «Про політичні партії в Україні» зі сторони міністра юстиції О. В. Лавриновича і його заступника І. І. Ємельянової та за рахунок їхніх неправомірних дій і бездіяльності, застосування подвійних стандартів, грубого втручання у внутрішню діяльність політичної партії, знищення регламентуючого діяльність партії її статутного нормативного документу - «Положення про Засновницьку раду», невизнання найвищого органу партії - Засновницької ради, яка і створила Партію правозахисту на інтелектуальній власності (див. п. 3 статуту, за яким: «Партія створена Засновницькою радою», та п. 86 статуту, за яким: «Засновницька рада захищається державним агентством України з авторських і суміжних прав, свідоцтво серії ПА №2875 від 29.02.2000 року», і є НАЙВИЩИМ органом партії, відпорядкована тільки положенню про Засновницьку раду, затвердженому Установчим з'їздом партії - протокол №1 від 15.07.2000 року») - Партія не допускається до участі в парламентських дострокових виборах 30 вересня 2007 року. Це сталося, з нашої точки зору, через неправомірний, наказ міністра юстиції України за №595/5 від 02.08.2007 р. про невзяття до відома матеріалів першого етапу V позачергового з'їзду Партії та через неправдиве повідомлення заступника міністра юстиції І. І. Ємельянової про порушення статуту.
Ставимо до відома гаранта додержання Конституції України, що урядова організація - мінюст України - із контролюючого органу за діяльністю політичних партій, у відповідності зі статтею 18 Закону України «Про політичні партії в Україні», перетворилася в диктаторську організацію з безмежним свавіллям для знущання над громадянами та законами України.
Нинішнє недопущення партії до парламентських виборів відбувається на політичному підгрунті - за співпрацю з Міжнародним республіканським інститутом в Україні (США, пролонгований договір № Р-33 від 10.02.2004 р.)
Партія правозахисту заявляє, що в Україні назрівають форс-мажорні обставини! Для їхнього упередження пропонуємо:
1. Президенту України, як гаранту дотримання Конституції зупинити проведення позачергових парламентських виборів 30 вересня 2007 року за нормою прямої дії статті 68 Конституції України;
звернутися до Конституційного суду України щодо відповідності до Конституції застосування примусового внесення грошової застави народом України за його гарантоване вільне волевиявлення;
зупинити за ознаками протиправних дій чиновників мінюсту по недопущенню Партії правозахисту до участі у дострокових виборах народних депутатів України 30 вересня.
2. Надзвичайному і повноважному послу США в Україні - звернутися до керівництва держави Україна з пропозицією дотримуватися не тільки на папері, а й в реальному житті норми прямої дії статтей 68, 71 Конституції та вимог Закону України №1111-V від 31.05.2007 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правової охорони інтелектуальної власності стосовно виконання вимог, пов'язаних із вступом України до СОТ».
Заява прийнята одноголосно делегатами другого етапу V позачергового з'їзду Партії правозахисту від 04.08.2007 року з наданням її копій ЦВК України та ЗМІ.
Голова партії Павло Черниш