ВАТ ЕК «Миколаiвобленерго» з надiєю крокує в майбутнє

Якими здобутками відзначився 2006 рік Відкрите акціонерне товариство «Енергетична компанія «Миколаївобленерго» значною мірою впливає на економіку і розвиток нашої області.Якими здобу

Комментарии:
Якими здобутками відзначився 2006 рік
Відкрите акціонерне товариство «Енергетична компанія «Миколаївобленерго» значною мірою впливає на економіку і розвиток нашої області.

Якими здобутками відзначився 2006 рік

Відкрите акціонерне товариство «Енергетична компанія «Миколаївобленерго» значною мірою впливає на економіку і розвиток нашої області. Тож від трудових досягнень, плідної праці колективу «Миколаївобленерго» залежить не тільки добробут працівників компанії, але і втілення надій на якісне та надійне електрозабезпечення всіх, хто проживає та працює в межах Миколаївської області.

Якими ж здобутками відзначився 2006 рік для ВАТ ЕК «Миколаївобленерго»?

У 2006 році відпущено споживачам електроенергії 1830,7 млн.кВт.год., рівень оплати за відпущену електроенергію збільшився порівняно з 2005 роком на 5,4%.

За минулий рік виконані майже всі заходи, передбачені Інвестиційною програмою 2006 року, що сприяло надійному та якісному постачанню електроенергії споживачам. Майже, тому що відрахування Компанії грошових коштів, в тому числі на Інвестпрограму, залежать від повноти оплати за придбану в ДП «Енергоринок» електроенергію для споживачів області. Рівень розрахунків за спожиту електроенергію по Компанії, без врахування сплати боргів попередніх періодів, склав 101,2%, промисловими підприємствами - 102,07%, (проти 97,5% у 2005 р.). Не забезпечують стовідсоткову сплату спожитої електроенергії підприємства житлово-комунального господарства, побутові споживачі, які в структурі споживання складають 33%, і зусиллями тільки «Миколаївобленерго» це питання не може бути вирішене. Тож у рахунок погашення поточної заборгованості за придбану електроенергію з рахунку Компанії (з операційної та інвестиційної діяльності) було вилучено значні кошти, біля 38%, а це, як в зачарованому колі, повертається невиконанням запланованих заходів Інвестпрограми.

У державний бюджет 2006 року компанія «Миколаївобленерго» сплатила податків 13, 4 млн.грн.,

(вдвічі більше ніж 2005 р.) і увійшла до першої десятки великих платників податку м. Миколаєва. Саме ця статистика, як найкраще, ілюструє ефективну діяльність Компанії.

І хоч як там було, а за минулий рік, за рахунок впровадження технічних заходів, вдалося знизити рівень понаднормативних втрат на третину у порівнянні з попереднім роком. Проводиться поетапна заміна морально застарілих індукційних лічильників, у п’ять разів, у порівнянні з 2005 роком, збільшилась кількість встановлених електронних лічильників. З метою запобігання розкраданням електроенергії, компанією встановлено 41609 виносних щитів обліку на фасади будинків (26635 у 2005 р.), кабельних вводів 38800 (у 2005 р.- 25908).

За показниками надійності Компанія вийшла на шосте місце серед 27 компаній, і це не зважаючи на недостатнє інвестування в порівнянні з іншими компаніями.

Серед заходів, що підвищили якість електроенергії для побутових споживачів і зменшили кількість скарг з цього приводу, треба відзначити роботи щодо зменшення довжини повітряних ліній (ПЛ) 0,4 кВ. від підстанцій, будівництво 44 розвантажувальних трансформаторних підстанцій (ТП)10/0,4 кВ по області, в т.ч. в м. Миколаєві - 3.

Нині комп\'ютеризовано механізм попередження аварійних ситуацій, придбано тепловізор, що використовується для аналізу стану електрообладнання. Використання його протягом року, дозволило Компанії зберегти обладнання вже на 6,0 млн. грн. - і це тільки перший крок на шляху модернізації нашого підприємства.

Нова команда фахівців з оптимізмом дивиться у майбутнє, тому що впевнені: наполеглива праця - це запорука подальшого стабільного розвитку Компанії.